NE MOŽE POGRIJEŠITI / Je li ovo ljeto u kojem će Hrvatska dobiti najskupljeg igrača? Velikani se otimaju za njega, a u klubu ga obožavaju

Image
Foto: Profimedia

Joško Gvardiol izrasta u jednog od najboljih mladih braniča na svijetu

5.6.2022.
23:07
Profimedia
VOYO logo

Već se prije koju godinu znalo da će Joško Gvardiol biti uzdanica Hrvatske za budućnost, ali nitko nije očekivao da će se mladi branič tako brzo prilagoditi na najzahtjevnije utakmice. Procvjetao je dolaskom u Red Bull Leipzig, a njegove sjajne igre u klubu samo su se "prelile" i u reprezentaciju.

Image
JE LI ON REALAN? /

Nitko kao Lionel Messi: Nevjerojatni Argentinac zabio pet pogodaka, da dobro ste pročitali, i to mu nije prvi put

Image
JE LI ON REALAN? /

Nitko kao Lionel Messi: Nevjerojatni Argentinac zabio pet pogodaka, da dobro ste pročitali, i to mu nije prvi put

Fantastičnim predstavama je privukao interes mnogih europskih velikana, a nedavno su britanski mediji prenijeli kako je naš stoper prva želja sjajnog njemačkog trenera koji vodi Chelsea - Thomasa Tuchela, ali i Tottenhama i Antonija Contea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antonio Rudiger Stamford Bridge zamijenio je Santiago Bernabeuom, a na njegovom mjestu Tuchel vidi upravo Gvardiola. Također, iz Londona će otići i Andreas Christensen, koji će vjerojatno pojačati Barcelonu. A ono što odmah upada u oči je to što Gvardiol ne bi trebao prolaziti dugu prilagodbu. Naime, Tuchel preferira formaciju s trojicom u obrani, a upravo je Rudiger bio prva opcija kao lijevi stoper u Chelseaju. Pozicija je to koju naš Joško sjajno pokriva u Leipzigu.

Image
Foto: Profimedia

Je li vrijeme za odlazak?

Čelni čovjek njemačkog kluba, Oliver Mintzlaff, na kraju sezone pohvalio je našeg reprezentativca te je rekao da je "ostvario više nego što se očekivalo", a usporedimo li ga s drugim mladim braničima u Bundesligi, to je poprilično jasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema popularnom SofaScoreu, Joško je u nizu statistika najbolji mladi branič: Ima najviše oduzetih loptu, najviše presječenih loptu, najviše dodira s loptom, najviše osvojenih posjeda i osvojenih duela, najviše točnih dodavanja, kao i najviše dodavanja u posljednju trećinu, najveću prosječnu ocjenu, ali i najviše udaraca u okvir. Statistika jasno pokazuje: Osim što je iznimno bitan za obrambene zadaće, Joško je prototip modernog stopera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odnosno, Gvardiol sudjeluje u izgradnji napada, može ga se koristiti kao kreatora iz posljednje linije, a to su segmenti u igri koji se iznimno cijene u današnjem nogometu. Zato ne čudi da Conte i Tuchel gledaju prema Leipzigu. Oba trenera njeguju igru s trojicom u obrani te im stoperi moraju biti dobri s loptom u nogama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne može pogriješiti

Razno razni mediji već su ga u nekoliko navrata preselili u London, ali o nekim službenim potvrdama nema ni riječi. Ali zašto bi i bilo? Joško ne bi nimalo pogriješio da još jednu sezonu ostane u Leipzigu, a razloga je na pretek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Već se sada istaknuo kao jedan od stožernih igrača bundesligaša. Standardno igra, a njegove predstave, kao i statistike, pokazuju koliko je važan za Leipzig. Također, RB Leipzig je poznat kao klub koji razvija igrače te pružaju prilike mladim nogometašima, a ujedno su izborili i nastup u Ligi prvaka. Na najvećoj pozornici žele svi igrati, pa tako i naš Joško, a ove su sezone pokazali i da se mogu boriti za trofeje. Osvojili su Njemački kup te su u Europa ligi stigli do polufinala, gdje su Rangersi bili bolji.

Što god Joško i njegov stožer odlučili, ne mogu pogriješiti. U Chelseaju i Tottenhamu prva momčad praktički mu je garantirana, kao i ako ostane u Leipzigu. U njemačkom klubu može se nastaviti razvijati jer njemu se nigdje ne žuri. Tek mu je 20 godina, jasno je da se radi o izvanserijskom igraču te ponuda velikana sljedećeg ljeta može biti samo više, i jasno, izdašnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo