BIT ĆE NAM NA RASPOLAGANJU / Je li on rješenje Vatrenih za budućnost? Veliki talent odabrao Hrvatsku umjesto Njemačke: Igra na poziciji koja nas najviše muči

Image
Foto: Profimedia

Mladi napadač St. Paulija odabrao je Hrvatsku umjesto Njemačke

28.4.2022.
8:22
Profimedia
VOYO logo

Jako dobre vijesti za hrvatsku nogometnu reprezentaciju dolaze nam iz Njemačke. Naime, 19-godišnji Igor Matanović je odlučio kako će u budućnosti predstavljati Hrvatsku.

Image
JEDAN JE LUKA /

'City pati u usporedbi s Realom jer Kraljevi imaju Zlatnu loptu Modrića. Zbog njega Madriđani imaju autoritet'

Image
JEDAN JE LUKA /

'City pati u usporedbi s Realom jer Kraljevi imaju Zlatnu loptu Modrića. Zbog njega Madriđani imaju autoritet'

Ovaj mladi napadač igra u St.Pauliju, a već je neko vrijeme standardni U19 reprezentativac Njemačke. Radi se o talentiranom napadaču visokom 194 cm te posjeduje sve karakteristike modernog igrača. Nijemci su uvjereni da je pred njim blistava karijera. Za mlade uzraste Njemačke je već postizao pogotke, ali se sada odlučio zahvaliti na pruženoj prilici te se na raspolaganje staviti - Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako bi već na sljedećem okupljanju U21 reprezentacije Igor Matanović mogao naći na popisu izbornika Igora Bišćana. Na njegovu odluku utjecao je Stipe Pletikosa, koji je mjesecima pripremao teren za ovakvu odluku mladog napadača.

Rekorder St. Paulija

Matanović je na radar Nijemaca stigao prije dvije godine kada je kao 17-godišnjak zaigrao za seniore St. Paulija te postigao pogodak u svojem debiju. Time je postao najmlađi strijelac u povijesti slavnog njemačkog kluba. Od tada je skupio 33 nastupa za klub iz Hamburga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljetos ga je otkupio Eintracht Frankfurt za 500 tisuća eura, ali je hrvatski napadač ostao na dvogodišnjoj posudbi u Hamburgu. St. Pauli se trenutno bori za ulazak u prvu ligu pa ne čudi da trener više vjeruje Guidu Burgstalleru, iskusnom napadaču koji je postigao 18 pogodaka i podijelio sedam asistencija ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matanović, porijeklom iz Kotor Varoša pokraj Banja Luke, sve je ono što fali hrvatskoj reprezentaciji. Odlaskom Marija Mandžukića Zlatko Dalić muči se s pronalaskom rješenja u napadu, a možda bi u budućnosti Matanović mogao pokriti tu poziciju. On je visoki igrač, ali i brz. Ima dobar dribling i sjajno igra s obje noge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo