JE LI I KOVAČIĆU UGROŽENA KARIJERA U CHESLEAJU? / Radikalna odluka Lamparda. Preko noći otpisao čak osam igrača

Image
Foto: Profimedia

Kovačić je u srpnju 2019. potpisao petogodišnji ugovor nakon što su ga Englezi otkupili od Real Madrida za 45 milijuna eura

12.6.2020.
16:34
Profimedia
VOYO logo

Menadžer londonskog velikana Chelsea Frank Lampard započeo je veliku rekonstrukciju momčadi kako bi "Bluesi" ponovo ušli u utrku za naslov prvaka. "Bluesi" su osigurali dolazak Hakima Ziyecha i dogovorili posao s Timom Wernerom.

Sjajni 26-godišnji Marokanac i jedno od najboljih krila u Europi, dolazi na Stamford Bridge iz Ajaxa za oko 45 milijuna eura. Ziyech je u Amsterdam stigao 2016. iz Twentea za 11 milijuna eura pa je jasno kako će nizozemski velikan dobro zaraditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi član londonskog sastava iduće sezone trebao bi biti i njemački napadač Timo Werner. Napadač RB Leipziga je povezivan s Liverpoolom i Bayernom, ali će na koncu karijeru nastaviti u Londonu. Nagađa se kako će Chelsea za 24-godišnjeg Wernera platiti oko 50 milijuna eura, dok bi on u idućih pet godina trebao zarađivati 11 milijuna eura po sezoni.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Frank Lampard manager of Chelsea talks to Mateo Kovacic of Chelsea. Watford v Chelsea, Premier League, Football, Vicarage Road, Watford, UK - 02 Nov 2019, Image: 480783664, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications., Model Release: no, Credit line: Ryan Browne/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Osam otpisanih, a što je s Kovom?

Menadžer Bluesa na listi želja ima još dva imena, 20-godišnjeg veznjaka Bayer Leverkusena Kaia Havertza, te lijevog beka Leicester Cityja Bena Chilwella.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju engleskih medija "Apotekari" za Havertza traže čak 75 milijuna eura, dok Chilwell košta oko 50 milijuna eura. Prema tome Chelsea bi za ovaj kvartet trebao osigurati oko 240 milijuna eura. Navodno je vlasnik Chelsea Roman Abramovič osigurao dio iznosa, dok bi se ostatak namaknuo 'čišćenjem svlačionice'.

Nagađa se kako su na izlaznim vratima kluba Ross Barkley, Jorginho, Marcos Alonso, Emerson Palmieri, Michy Batshuayi i N'Golo Kante, dok ugovori završavaju i Willianu i Pedru. Lampard bi želio zadržati Williana, ali Brazilac previše traži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozicija hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića na Stanford Bridgeu je sigurna. Kovačić je u srpnju 2019. potpisao petogodišnji ugovor nakon što su ga Englezi otkupili od Real Madrida za 45 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo