JE LI HAJDUK OŠTEĆEN PROTIV DINAMA? / Glavni akter sporne situacije otkrio što se zapravo dogodilo sa sucem

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Utakmicu je svakako obilježio, a možda i odredio ishod, sudac Damir Batinić

1.9.2019.
8:44
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

U prvom ovosezonskom derbiju Hajduka i Dinama, u derbiju 7. kola Prve HNL u Splitu, nogometaši Hajduka svladali su Dinamo s 1-0 (0-0) i zasjeli na vrh ljestvice.

Hajduk je slavio golom Libanonca Bassela Jradija u 56. minuti, a bila je to prva pobjeda "bilih" nad Dinamom u Splitu nakon 1259 dana, dok su na prvom mjestu ljestvice HNL-a zasjeli nakon 1399 dana. Bio je to i prvi prvestveni poraz Dinama, koji je dominirao u prvom dijelu, ali je bio i posve nadigran u drugom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu je svakako obilježio, a možda i odredio ishod, sudac Damir Batinić, koji je podijelio čak tri crvena kartona. Isključeni su bili kapetan Dinama Arijan Ademi (ali tek nakon što je izašao i to zbog nesportskog ponašanja), zatim Emir Dilaver i to vrlo dvojbenom odlukom jer dobio je izravni crveni karton za malo grublji prekršaj te Bassel Jradi koji je zaradio dva žuta kartona, a jedan od ta dva potpuno nezasluženo zbog navodnog simuliranja.

Image
Image

Goran Stanzl/PIXSELL

'Penal je bio'

Baš bi se oko tog prekršaja Petra Stojanovića nad Jradijem zbog kojeg je Libanonac dobio žuti karton mogle voditi polemike. Na snimci se vidi kako je kontakta bilo, a isto je potvrdio i sam igrač nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POGLEDAJTE NAJSPORNIJU SITUACIJU DERBIJA: /

Sudac je sve imao pod kontrolom do ovog trenutka, a onda je nastao kaos

"Bila je ovo luda utakmica s ludim navijačima. Nevjerojatno. Crveni kartoni, golovi, ma sve je bilo ludo. Također je bio i penal, vidjelo se i na snimci. Rekao sam sucu 'kunem se da me dirao', on mi je odmahnuo kao da sam dijete, ali sad će vidjeti. Ovo je najbolji osjećaj, Split će noćas sigurno gorjeti. Moramo biti bolji u gostima i tako zahvaliti navijačima", rekao je Jradi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo