JE LI DINAMOV ZLATNI DEČKO, DRAGULJ S MAKSIMIRA, DOTAKAO DNO? / Nećete vjerovati gdje Ante Ćorić nastavlja karijeru

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ante Ćorić je jedan od najvećih talenata koji je trčkarao po travi maksimirskog stadiona

27.8.2019.
17:24
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Zvali su ga čudom od djeteta, proglašavali ga najtalentiranijim Dinamovim igračem svih vremena, a ne zaboravite koje su sve legende stasale na Maksimiru, pisali su o njemu hvalospjeve, secirali mu svaki pokret, dribling i dodavanje na terenu te izvlačili 'highligtse', a Dinamo ga se na kraju jedva riješio.

Neosporno, Ante Ćorić je jedan od najvećih talenata koji je trčkarao po travi maksimirskog stadiona. Igrač perfektne tehnike, sjajnog prvog dodira, lepršava pokreta i izvanserijskih 'plejmejkerskih' sposobnosti. Međutim, u Dinamu, klubu u kojem je svim silama želio igrati, se nikako nije uspio snaći. Činjenica je, Ćorića je zapalo nekakvo tranzitno razdoblje kao i treneri koji ga nisu utilizirali na pravi način, nisu ga pravilno razvijali i usmjeravali, a neki čak nisu niti prepoznali sve njegove mogućnosti. No, nije baš da je Ćorić previše pomagao promijeniti situaciju i na koncu se o njemu kroz medije i sukobe s klubom stvorila slika kao o neprilagodljivom igraču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Luka Stanzl/PIXSELL

Premalo iskustva

Ćorić se zbog toga, prema mnogima bez ispaljenog metka, oprostio od Maksimira i prebacio se za šest milijuna eura u Romu. Nažalost, u Romi je konkurencija golema, u što se ranije uvjerio još jedan dinamovac Tin Jedvaj koji je sa 16 godina krenuo put u Vječni Grad, a Ćorić se niti tamo nije uspio nametnuti. U debitantskoj sezoni odigrao je samo 48 minuta u tri utakmice, niti jednom nije bio starter i ostatak je proveo na klupi ili tribinama.

Ćorić je već zagazio u 23. godinu života, aktivan je od svoje šesnaeste godine kao profesionalac, a odigrao je svega malo više od 9000 minuta. Usporedbe radi, Rakitić je otprilike toliko odigrao u prošle dvije sezone. Nažalost, Ćorić je za 23-godišnjaka vrlo neiskusan igrač, ako će se gledati nastupi i minutaža, a neadaptibilnost bi mu ozbiljno mogla ugroziti razvoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Oporavak u Segundi

Je li već prekasno za Ćorićev oporavak? U Romi za njega očito nema mjesta, čemu svjedoče i posljednje informacije koje nose Talijani. Roma ga je naime odlučila proslijediti na posudbu u španjolskog drugoligaša Almeriu. Almeriju je ovoga ljeta preuzeo saudijski investitor Turki Al-Sheikh, što će jamačno značiti puno veća ulaganja, ali ne nužno odmah jer u klub nije stiglo niti jedno jače ime, osim Ćorića koji bi mogao biti jedno od njih. Roma ga je poslala na posudbu s pravom otkupa na kraju sezone u visini od sedam milijuna eura. Ostaje mu samo proći liječnički pregled i moći će nastupati za nekada uglednog člana Primere koji se ove sezone sprema vratiti u najviši rang.

Ćorića čeka novo dokazivanje u ligi u kojoj nikada nije igrao, ali možda će konačno dobiti priliku pokazati svu svoju raskoš, možda postane lider sredine terena za što je i predodređen i uhvatiti barem nekakav kontinuitet. Ovo mu je možda zadnji vlak, neki će reći da je odlaskom u Almeriju dotakao dno, ali možda je zapravo odlazak u manju sredinu bez zvijezda i veće konkurencije pun pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo