JE LI DINAMO OPRAVDANO DAO OTKAZ TRENERU? / Klupska legenda tvrdi da se ovo nije trebalo dogoditi - 'Koliko ja znam oni tako rade'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Bivši Dinamov igrač i klupska legenda, Igor Cvitanović, tvrdi da Jovićević možda i nije trebao dobiti otkaz

6.7.2020.
20:44
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski nogometni prvak Dinamo u ponedjeljak je sporazumno raskinuo ugovor s trenerom Igorom Jovićevićem (46), koji je na kormilu prve momčadi bio samo dva i pol mjeseca.

"Imao sam najbolje namjere, ali nogomet je takav. Lopta mi nije vratila ovaj put, ali odlazim uzdignuta čela iz svog kluba jer ne želim biti opterećenje u ovim vremenima. Zahvaljujem se klubu na povjerenju, na prekrasnim godinama u nogometnoj školi te prilici koju su mi dali u prvoj momčadi. Uvijek ću biti Dinamovac i vjerujem kako je ovo samo doviđenja, a ne zbogom najdražem klubu", rekao je, kako prenosi internetski portal Dinama, Igor Jovićević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL

05.07.2020., stadion HNK Rijeka, Rijeka - Hrvatski Telekom Prva liga, 33. kolo, HNK Rijeka - GNK Dinamo. Igor Jovicevic, Damir Krznar. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Je li otkaz pravedan?

Međutim, bivši Dinamov igrač i klupska legenda, Igor Cvitanović, tvrdi da Jovićević možda i nije trebao dobiti otkaz, odnosno, da ga nije zaslužio.

"On je Dinamo preuzeo u komfornoj situaciji, ali i uz breme rezultata i dobre igre. Ako je utakmica s Rijekom presudila Jovićeviću onda ja ne znam koja je politika kluba. Ja se nadam da je politika kluba da se guraju mladi igrači u situaciji kad je u prvenstvu sve riješeno i to ima logike. S te strane mislim da je Jovićević ispunio očekivanja kluba, jer je to koliko ja znam politika kluba", rekao je Cvitanović u HRT-ovoj emisiji Stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da igra nije dobra. Neke odluke na terenu bile su malo čudne. Ako Hrvoj nije mogao, onda je logično da Kadzior igra beka, a ne Ćuže koji onda ispadne u dvije situacije. Ne možemo njega kriviti jer dečko nije bek, nego je krilo ili napadač. To mi nije bilo jasno. Nije lako biti Dinamov trener i svatko tko dolazi na to mjesto mora znati što nosi taj posao", naglasio je Cvitanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo