JAVNOST ŽELI OVOG ČOVJEKA ZA NOVOG VLASNIKA ISTRE 1961: / Uskočio je u doslovno zadnji trenutak i spasio klub

Image
Foto: PIXSELL

Španjolcima se zamjera previše kalkuliranja i nedostatak odlučnosti u trenutku kad je klub bio pred stečajem

2.6.2018.
18:02
PIXSELL
VOYO logo

Glas Istre, regionalne novine, napravili su anketu o tome koga navijači priželjkuju kao novog vlasnika Istre 1961, odnosno je li to Danko Končar, španjolski investitori ili netko treći? Rezultati su pokazali da je upravo Danko Končar, budući strateški partner Uljanika, u određenoj prednosti pred zasad javnosti još uvijek nejasnim i nedorečenim Španjolcima.

NET. HR DOZNAJE: Poznati hrvatski poduzetnik spasio Istru 1961 od gašenja

Nadalje, spomenuti medij ističe u svom tekstu kako se Španjolcima zamjera previše kalkuliranja i nedostatak odlučnosti u trenutku kad je klub bio pred stečajem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Končar doživljen spasiteljem

"Opravdano, u dijelu javnosti, prema njima je stvoren odium, za razliku od Končara koji je legitimno, uskočivši u doslovno zadnji trenutak sa spasonosnom financijskom injekcijom, doživljen spasiteljem", piše novinar Glasa Istre.

Image

Gotovo pa istodobno s iščekivanjem ishoda današnjeg susreta Istre 1961 i Varaždina, nakon prve utakmice u Puli koju su zeleno-žuti pobijedili 3:1 i došli nadomak zadržavanja prvoligaškog statusa, razrješavat će se i sudbina samog kluba i vlasništva nad njime. Dotad je zanimljivo znati da je Končarovo spašavanje Istre 1961 u praksi proveo, što se dosad nije znalo, njegov bliski suradnik i čovjek od golemog povjerenja Krešimir Raguž.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istri 1961 prijetilo gubljenje licence, izbacivanje u Treću ligu i stečaj

Radi se o bivšem izuzetno cijenjenom i vrsnom reporteru koji je, što kao free lancer, a što kao dio svih većih hrvatskih redakcija, proputovao cijeli svijet i sva važnija ratna žarišta. Autor je brojnih zanimljivih i ekskluzivnih priča s rizičnih područja, zbog čega je na novinarskom tržištu odlično kotirao. Zadnjih godina Raguž je iz novinarskih ušao u poslovne vode te je tako postao Končarov pouzdanik i osoba u samom vrhu njegove Kermas grupe, u kojoj je, prije svega, zadužen za sektor poslova u rudarstvu.

"U trenutku kad smo pozvani da pomognemo klubu, Istri 1961 prijetilo je gubljenje licence, izbacivanje u Treću ligu i stečaj. U tim posljednjim trenucima za spas kluba, a nakon što smo shvatili s kolikim žarom se klupska uprava, igrači i gradske vlasti bore za njegovo preživljavanje, kod nas nije bilo nikakve dvojbe da se trebamo uključiti i tako spasiti Istru 1961 kao simbol ne samo istarskog nogometa, nego i regionalnog sporta uopće", kaže Raguž u svom prvom javnom nastupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ni u jednom trenutku nismo razmišljali i kalkulirali hoće li klub ostati u prvoj ili ispasti'

Raguž, nadalje, dodaje:

"Kad smo se odlučili za financijsku injekciju ni u jednom trenutku nismo razmišljali i kalkulirali hoće li klub ostati u prvoj ili ispasti u drugu ligu. Radilo se, i tako smo tome pristupili, o spašavanju sportske institucije Istre. Kad smo uspjeli u spašavanju kluba iz najkritičnije situacije te došli u poziciju upoznati stručni stožer, sve igrače koji su se toliko žrtvovali i borili za žuto-zelenu boju, pa kad smo, eto, i mi počeli gledati utakmice i duboko sve proživljavati, moram priznati da smo se emotivno vezali za tu priču. Znači, od prvotne ideje golog spašavanja kluba pa do našeg osobnog pristupa cijeloj priči prošlo je rekordno malo vremena", rekao je Raguž te nadodao da su i Končar i on, "nakon što su na utakmici protiv Varaždina vidjeli nevjerojatnu želju i borbenost igrača te 4.000 navijača na tribinama Drosine, shvatili da su dobro odlučili kad su povukli važan financijski potez u cilju spašavanja kluba".

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo