Javno se ispričali svim navijačima nakon potpunog debakla u Brazilu

'Nastupi naše reprezentacije su protekli debelo ispod očekivanja mnogih naših sunarodnjaka.

3.7.2014.
9:35
VOYO logo

Treći put zaredom Gana je sudjelovala na završnom turniru svjetske smotre, ali je nastup u G skupini završila na razočaravajućem, posljednjem mjestu, sa samo jednim osvojenim bodom. Taj bod je Gana osvojila protiv najjačeg suparnika u skupini, Njemačke (2:2), dok je izgubila dvoboje s SAD-om i Portugalom, oba s 2:1.

Podbačaj je to u odnosu na zadnja dva nastupa na svjetskim prvenstvima, jer je Gana prije osam godina u Njemačkoj igrala u osmini finala, a osim rezultatskog neuspjeha, reprezentaciju su pratili i disciplinski problemi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ganski nogometni savez uoči utakmice protiv Portugala je iz nacionalne momčadi najurio veznjake Kevin-Princea Boatenga i Sulleya Muntarija. Obojica su isključena zbog kršenja discipline, pri čemu je Boateng vrijeđao izbornika Appiaha, dok je Muntari fizički napao dužnosnika Ganskog nogometnog saveza Mosesa Armaha.

Kevin-Prince Boateng, veznjak rođen u Njemačkoj, tvrdi da nije napravio ništa loše, ali je izbornik Kwesi Appiah po povratku u Ganu na konferenciji za novinare istaknuo da ''za sada na njegove usluge više ne računa''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nacionalnom nogometnom savezu izbornik je prijavio i veznjaka Milana Michaela Essiena koji se, prema njegovim riječima, odbio zagrijavati sa svojim kolegama uoči utakmice protiv Portugala, u kojoj je bio pričuva.

"Više nećemo tolerirati igrače koji će kršiti disciplinu i koji neće uložiti maksimalni trud. Ubuduće će reprezentativci morati potpisati ugovore koji će regulirati pravila ponašanja i kojima ćemo nastojati spriječiti probleme s kojima smo se susretali u Brazilu", najavio je Appiah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometni savez Gane je izdao javnu ispriku zbog lošeg nastupa na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo