JAVIO SE HRABRI IVAN KLASNIĆ: / 'Teško je, ali psihički sam jak i želim uživati u životu unatoč svemu'

Image
Foto: AFP, FREDRIK VON ERICHSEN

Umirovljeni hrvatski nogometaš Ivan Klasnić (36) i dalje vodi tešku borbu s bolešću, ali ne gubi optimizam i životnu radost.

29.12.2016.
8:48
AFP, FREDRIK VON ERICHSEN
VOYO logo

Klasniću je prije nekoliko mjeseci otkazao drugi presađeni bubreg i trenutno čeka donora za treću transplantaciju. Dotad će morati triput tjedno nastaviti ići na dijalizu u Sveučilišnu bolnicu u Hamburgu.

Image
KLASNIĆ UTRPAO SEDAM GOLOVA PA PORUČIO SVIMA: /

'Ne možete mi uzeti nogomet. Želim normalno živjeti'

Image
KLASNIĆ UTRPAO SEDAM GOLOVA PA PORUČIO SVIMA: /

'Ne možete mi uzeti nogomet. Želim normalno živjeti'

'U Hrvatskoj sve ide brže'

Prije devet godina Klasniću su dijagnosticirane komplikacije u radu bubrega zbog čega je podvrgnut prvoj transplantaciji. Donor je bila njegova majka, međutim tijelo je odbacilo novi organ, pa je nekoliko tjedana kasnije završio na novoj operaciji. Ovaj je put donor bio otac, presađivanje je bilo uspješno i Klasnić se nakon oporavka vratio nogometu. Međutim očev bubreg više ne funkcionira i umirovljeni 36-godišnji napadač je morao krenuti u novu životnu bitku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je, ali psihički sam vrlo jak i želim uživati u životu unatoč svemu", rekao je Klasnić u razgovoru za NDR.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko 8000 ljudi u Njemačkoj čeka donora za bubreg, a cijela priča može potrajati između sedam i osam godina. Ivan stoga razmišlja i o preseljenju u Hrvatsku.

"U Hrvatskoj sve ide brže jer se donira više organa. Hoću li otići u Hrvatsku? Vidjet ćemo, nisam još odlučio", dodao je Klasnić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Tuchel mi je skratio karijeru'

Govorio je nekadašnji Vatreni i o nogometnim temama, a posebno je zanimljiva bila njegova opaska o današnjem treneru Borussije Dortmund Thomasu Tuchelu koji mu je bio trener u Mainzu. Klasnić je u tom klubu zaključio karijeru, ali je igrao jako malo.

"Gospodin Tuchel mi je skratio karijeru za dvije ili tri godine. Njegova logika je bila smiješna: želio me, ali mi nije dao igrati. Nikad nisam dobio šansu", istaknuo je Klasnić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo