Velika legenda rastuzila citav nogometni svijet

Legenda milanskog nogometnog kluba Intera Javier Zanetti (40) potvrdio je svoj odlazak u mirovinu na koncu ove sezone.

6.5.2014.
14:31
VOYO logo

Javier Zanetti je veliko ime europskog i svjetskog nogometa. Jednom rijecju - legenda! Njegova karijera je uzor svim mladim igracima koji zele uspjeti u nogometu, a njegove igre put kako biti dobar u ovoj najvaznijoj sporednoj stvari na svijetu.

Ali, svima dode kraj. Pa je tako predsjednik nogometnog kluba Inter Milano Erick Thohir najavio jos prosloga tjedna da ce Zanetti na kraju ove sezone otici u zasluzenu mirovinu, a to je sada potvrdio i sam Argentinac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/1gF4WmW4DZM

"Prekinuti profesionalnu karijeru s 40 godina je senzacionalno. Ponosan sam na sebe i siguran sam da je ovo pravi trenutak za takvu odluku. Nakon proslogodisnje ozljede (Ahilova tetiva) zelio sam sam sebi dokazati da se mogu vratiti nogometu i u tome sam uspio. Sanjao sam o tome da zavrsim svoju karijeru i Inter. Ovdje je moj dom i nastojat cu pomoci klubu i nakon karijere. Bit cu sportski direktor i to je za mene novi, veliki izazov. Spreman sam uciti", rekao je Zanetti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karijera mu u brojkama izgleda ovako: Argentinac je stigao u Inter 1995. godine, a od tada je upisao preko 850 nastupa za "nerazzurre". Osvojio je pet naslova pobjednika Serije A, cetiri Talijanska kupa i isto toliko superkupova, te po jednu Ligu prvaka, UEFA-in kup i FIFA-ino Svjetsko klupsko prvenstvo.

Velika, velika karijera velikog nogometasa!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo