REDOVNA SKUPŠTINA / Jakobušić 'udario' na Savez: 'U HNS-u nismo prisutni, nemamo utjecaj, ali to njima odgovara'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hajduk je održao svoju redovnu skupštinu, a na njoj je govorio i predsjednik kluba

1.6.2023.
21:15
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Iza nas je još jedna sezona domaćeg nogometa u kojoj su, kao i prošle godine, trofeje osvojili Dinamo i Hajduk. Aktualni viceprvak Hrvatske i osvajač Kupa održao je redovnu skupštinu na kojoj se razgovaralo o radu kluba i izvješću uprave za 2022. godinu.

Image
REMONT /

Hajduk se oprostio od šestorice igrača, među njima i prvotimci: 'Pred njima su nova poglavlja...'

Image
REMONT /

Hajduk se oprostio od šestorice igrača, među njima i prvotimci: 'Pred njima su nova poglavlja...'

Što se tiče financija, Hajduk se pohvalio da je u prošloj godini ostvario milijun eura dobiti, a prihodi od ulaznica su narasli za čak 500 posto. Za kraj skupštine se predsjednik Lukša Jakobušić osvrnuo na proteklu sezonu, ali i općenito stanje u klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turbulentna godina

"Dokazano smo najbolja Akademija u Hrvatskoj. Imamo rekordan broj pretplata i navijača. Ne bi bili u istom raspoloženju da nismo osvojili kup. Ova godina je iznimno teška za cijeli klub. Čestitam svima, ali se moram zahvaliti i vlasnicima i suvlasnicima. Bilo je turbulentno", rekao je Jakobušić i nastavio:

"Bilo je svega, očekivanja, rezultata, loših odluka kojima sam osobno kumovao. Za mene je bila vrlo specifična godina. Kada seniori osvoje trofej, puno je lakše. Čestitam igračima i stručnom stožeru. Ostaje žal što se nismo do kraja borili za prvaka. To je minimum kojem bi trebali težiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba više raditi, manje pričati. Bit će uspona i padova. Toga uvijek ima u Hajduku. Bitno je samo kako prođemo kroz to razdoblje. Akademija je druga u Europi. To je najveći hrvatski uspjeh u svim kategorijama. Nije tajna da smo to htjeli sa seniorima, ali juniori su nam pokazali put. Fali nam pobjednički mentalitet", rekao je predsjednik Hajduka i nastavio:

Od prodaje artikala 4.5 milijuna eura

"Imamo tri puta veći rast prodaje u fan shopovima. U 2020. godine prodaja je bila 917.000 eura, a sada je četiri i po milijuna. Radimo sve da omogućimo lakši ulazak navijačima na stadion. Hajduk digital ima 183.000 registriranih korisnika. On puno košta, ali bit će još bolji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U HNS-u nismo prisutni, nemamo utjecaj, ali to njima odgovara. Nije prirodno da Hajduka nema u HNS-u. Kada oni budu htjeli da Hajduk participira, mi ćemo biti aktivni sudionici. Možda ima puno hajdukovaca u Savezu, ali oni nisu delegirani od strane Hajduka.

Operativno surađujemo, to je naš Savez, ali naša snaga nije prisustvo u HNS-u. Naša isključiva snaga su navijači. Trenutno ima 73.646 članova. Ovakve brojke, preko 300.000 gledatelja smo imali kada se igrala Liga prvaka u sezoni 94/95.", zaključio je Jakobušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo