JAKIROVIĆ I RISTOVSKI / 'Sućut obitelji i prijateljima Mislava Vučetića, izgubili smo jednog od najvjernijih navijača Dinama. Čeka nas zahtjevna utakmica'

Trener Dinama Sergej Jakirović i Stefan Ristovski izašli su pred novinare uoči Viktorije Plzen sutra na Maksimiru

25.10.2023.
18:18
VOYO logo

Pobjedom bi Plavi isprali gorak okus poraza od Gorice, ali i popravili si šanse za europsko proljeće. Hoće li to uspjeti, da li su dobro radili posljednjih dana? Utakmica se igra u četvrtak od 21 sat na Maksimiru, a trener Sergej Jakirović i igrač Stefan Ristovski su izašli pred novinare. Izrazili su sućut obitelji preminulog navijača Dinama Mislava Vučetića - Kureta

Navijačka i borilačka zajednica tuguju zbog preranog, iznenadnog odlaska poznatog trenera i istaknutog BBB-ovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JAO, KOJA ŠTETA... /

U Zagreb stiže Liga prvaka, ali Dinamu će nedostajati važna karika

Image
JAO, KOJA ŠTETA... /

U Zagreb stiže Liga prvaka, ali Dinamu će nedostajati važna karika

"Prvo bih izrazio sućut obitelji i prijateljima Mislava Vučetića, s obzirom da smo izgubili jednog od najvjernijih navijača Dinama. Utakmica? Očekuje nas zahtjevna utakmica s dobrim suparnikom koji u zadnje vrijeme igra jako dobro. Imali su niz pobjeda, pa su kao i mi u subotu izgubili. Dosta su toga diktirali, ozlijedio im se najbolji napadač, s te strane nam može biti lakše, ali imaju još dva napadača koji nam mogu napraviti probleme. Moramo imati bolju energiju, iskreirati što više pred njihovim golom, ali i biti još konkretniji i efikasniji. U obrani moramo biti obavezniji, moramo prestati darivati suparnike. Kažem, Sv. Nikola je uranio, sve darujemo, u subotu smo izgubili na dječjim pogreškama. Cilj su nam tri boda kako bi uhvatili priključak s Viktorijom Plzen na ljestvici", rekao je Jakirović u uvodu, a nakon njega se novinarima obratio i Ristovski. 

"U svoje ime i cijele svlačionice izražavam saučešće obitelji Vučetić. Viktoria je pravi europski suparnik, dugo već igraju u Europu, pravo je vrijeme ako želimo proći skupinu, trebaju nam bodovi. Matematika je jasna, nadam se da ćemo pokazati karakter koji treba Dinamu da dođemo do važnih bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usporedba Sparte i Viktorije Plzen?

"Tipična češka momčad koja igra s pet iza. Trebat će nam strpljenje, brz protok lopte, pogledali smo njihove utakmice. Ponavljam, oni se neće doći u Maksimir predati, moramo biti spremni, u utakmicu ući s pravom energijom. Vidjeli smo, ako ne uđemo kako treba onda nas može dobiti i Ballkani. Mislim da smo spremni, to ćemo sutra i pokazati", rekao je Ristovski

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tipična češka momčad koja igra s pet iza. Trebat će nam strpljenje, brz protok lopte, pogledali smo njihove utakmice. Ponavljam, oni se neće doći u Maksimir predati, moramo biti spremni, u utakmicu ući s pravom energijom. Vidjeli smo, ako ne uđemo kako treba onda nas može dobiti i Ballkani. Mislim da smo spremni, to ćemo sutra i pokazati", rekao je Ristovski, koji je ranije izašao s pressice zbog treninga. Jakirović je došao na red za pitanja novinara...

Kakvo je zdravstveno stanje u momčadi, kakva je situacija s Brunom Petkovićem? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidim što piše u medijima, svi pišu sve o Petkoviću, vjerojatno vi znate bolje od mene. On je na terapijama, idemo dan po dan, nećemo forsirati njegov povratak prije nego što bude maksimalno spreman. Sve drugo bi bio preveliki rizik.

Kako gledate na svoju poziciju na klupi Dinama? Osjećate li dodatni pritisak i plašite li se da bi vam sutra u slučaju poraza to mogla biti zadnja utakmica na klupi Dinama?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mislim da će mi biti posljednja utakmica, kakav bi bio čovjek kad bi tako razmišljao. Svjestan sam svega. I u bivšim utakmicama sam želio dobiti sve utakmice, tako i na klupi Dinama. Radimo sve kako bismo izašli iz ove situacije, nikome nije teže nego meni, tražimo dobitnu formulu. Volio bih da nas prestane pratiti peh s ozljedama, ali i da ćemo početi zabijati. Dečki se trude, pokušavamo izvući maksimum, u Velikoj Gorici sam bio zadovoljan, ali smo rezultatski bili nezadovoljni. I kritike su opravdane."

Razmišljate li o novom golmanu, tj promjeni na golu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, ne razmišljam, nemamo što zamjeriti Nevistiću za poraz u Velikoj Gorici. Ako suparnik dođe do završnog udarca, onda smo napravili nekoliko lančanih pogrešaka u polju. On se trudi kao cijela momčad, moraju dečki i njemu pomoći. Svjestan sam da nije dugo branio, bio je podrška Livakoviću. Tako je i Livakoviću trebalo vremena, pa je otišao puno bolji nego kad je došao. Nadam se da će Nevistić biti na nivou u budućnosti."

Situacija s ostalim igračima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ademi i Theophile ne igraju u Europi, Rukavina se vratio treninzima, nećemo žuriti s njim, možda će zaigrati tamo u Kupu. I Jurić se malo preagresivno vratio, imao je sada manjih problema.

Dinamo je danas dobio kaznu od 17 tisuća eura jer su navijači pjevali ustaške pjesme. Vaš komentar?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Klub se danas očitovao tako da nema smisla da ja to komentiram. Ja sam u službi kluba, a klub se očitovao oko toga."

Najava

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred nogomatašima Dinama novi je izazov u Konferencijskoj ligi. Sutra od 21.00 Dinamo dočekuje češku Viktoriju Plzen. Trener Dinama Sergej Jakirović izlazi pred novinare. Stream pressice gledajte na portalu Danas.hr od 18.30.

Image

Spektakularni FNC 13 na rasporedu je 4. studenoga, a revanš Croate i Vase usred Beograda pratite ekskluzivno na platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voyo donosi borilačke spektakle svakog mjeseca. 4.studeni - FNC 13 - Beograd. Prosinac - FNC 14 - Sarajevo. Svaki mjesec BKFC event na Voyo

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo