REAKCIJE NA ŽDRIJEB / Jakirović: 'Pokušat ćemo dovesti pojačanja', iz Betisa poručuju: 'Maksimir je kolijevka dobrog nogometa'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Zagrebački sastav će se za osminu finala Konferencijske lige boriti s Betisom, koji je bio treći u skupini C Europske lige iza škotskog Rangersa i praške Sparte. Dinamo će gostovati u prvoj utakmici, a uzvrat je na Maksimiru.

18.12.2023.
15:44
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

"Dobili smo jednog od najtežih suparnika kojeg smo mogli dobiti, premda niti ostali suparnici nisu slabi," kazao je Dinamov trener Sergej Jakirović nakon što je ždrijeb spojio Dinamo i Real Betis u borbi za plasman u osminu finala Konferencijske lige.

Image
UPOZNAJTE BETIS /

Tko to stoji Dinamu na putu u Europi? Njihov dres nosila su tri Hrvata, jednog od njih itekako cijene u Maksimiru

Image
UPOZNAJTE BETIS /

Tko to stoji Dinamu na putu u Europi? Njihov dres nosila su tri Hrvata, jednog od njih itekako cijene u Maksimiru

"Morat ćemo ih dobro analizirati, dobro se pripremiti i pokušati sve kako bi u prvom susretu ostvarili povoljan rezultat uoči uzvrata u Zagrebu," dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Modri" su prije dvije sezone u istoj rundi natjecanja, ali u Europskoj ligi, također gostovali u Andaluziji, tada protiv Seville. Momčad u čijim redovima igra Ivan Rakitić je u prvom susretu pobijedila sa 3-1, a Dinamo je u uzvratu slavio sa 1-0 što nije bilo dovoljno za prolaz.

'Pokušat ćemo dovesti pojačanja'

Ovoga puta Dinamu će prijetiti drugi španjolski prvioligaš iz Seville: "Mi sada imamo drugačiju momčad, mnogo toga će odrediti i zimski prijelazni rok. Pokušat ćemo dovesti pojačanja na pozicijama za koje smo zaključili da smo deficitarni. Želimo pojačati konkurenciju na određenim pozicijama. Nadam se da će biti i zdravlja. Otkako smo svi na okupu forma je u uzlaznoj putanji," poručio je Jakirović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Betis je u skupini Europske lige ostao iza praške Sparte koja je u zadnjem kolu kvalifikacija za Europsku ligu izbacila Dinamo. Betis je na svom Benito Villamarinu pobijedio sa 2-1, dok je Sparta u Pragu bila bolja sa 1-0.

"Kada smo mi ispali od Sparte govorilo se kako je to slabašna i prosječna momčad. Međutim, Sparta je prošla jaku i zahtjevnu grupu, ipak se ispostavilo da je to dobra momčad, što smo mi i znali. Taj dan su bili bolji i izbacili su nas. Dobro ćemo analizirati Betis i vidjeti u kojem sustavu igraju i što nama odgovara kako bi im parirali," poručio je Dinamov trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bilo je povoljnijih protivnika u ždrijebu'

Betisov sportski direktor Ramón Planes smatra da su u 1/16 finala Konferencijske lige mogli izvući povoljnijeg suparnika od zagrebačkog Dinama, pa će zeleno-bijeli "morati dati sve od sebe" kako bi svladali hrvatskog prvaka.

"Dinamo je zahtijevan protivnik, ali vrijedi ono što smo govorili i ranije tijekom ždrijeba za Europsku ligu, a to je da je igranje u Europi općenito zahtijevno", izjavio je Planes za televiziju Movistar u ponedjeljak nakon ždrijeba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo i Betis će odmjeriti snage 15.veljače na stadionu Benito Villamarin u Sevilli, pa 22.veljače na Maksimiru u Zagrebu. Betis se u ždrijebu našao kao trećeplasirani iz skupine Europske lige, jačeg natjecanja, u kojem je ostao iza Glasgow Rangersa i Sparte Prag, a ispred ciparskog Arisa.

"U toj mini ligi smo vidjeli kako je teško i komplicirano igrati. Sada će u Konferencijskoj ligi biti slično. Bilo je povoljnijih protivnika u ždrijebu jer je Dinamo momčad koja će nastojati proći, a posebno će se truditi na svom stadionu, koji je kolijevka dobrih nogometaša i dobrog nogometa", rekao je Planes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

"Kako bismo prošli dalje, morat ćemo se pokazati u svom najboljem izdanju", dodao je. Betis, sedmoplasirana momčad španjolskog prvenstva, razočarana je ispadanjem iz Europske lige, ali sada namjerava osvojiti Konferencijsku ligu.

"Ispadanje iz Europske lige bio je težak udarac za nas", istaknuo je sportski direktor. Betis je u četvrtak u ključnoj utakmici izgubio doma s 2-3 od Rangersa pa je u nedjelju u španjolskom prvenstvu odigrao 0-0 kod šestoplasiranog Real Sociedada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Morali smo se psihološki dići, a ekipa je dobro odigrala jučer na teškom terenu kakav je Anoeta", izjavio je Planes.

Dao je do znanja da su igrači već zaboravili ispadanje iz Europske lige: "Ekipa se veseli novom natjecanju, Konferencijskoj ligi, u kojem će nastojati otići što dalje i pokušati ga osvojiti. To bismo voljeli", zaključio je direktor Betisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte spektakularne borbe i nokaute s FNC-a 14 iz Sarajeva samo na platformi Voyo.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo