MODRI SE OKUPILI / Jakirović napravio rez, nahvalio pojačanje i govorio o velikom transferu: 'Jednostavno, morali smo reagirati'

Prvi put u Novoj godini na Maksimiru su se okupili nogometaši Dinama, ali ne svi. Trener Sergej Jakirović u 2024. napravio je rez. Neke je otpisao pa odmah posegnuo za pojačanjima. Japanac Ogiwara već je stigao u Zagreb, a Jakirović poručuje: Želim i Brekala i Hoxhu!

2.1.2024.
20:28
VOYO logo

Trener Dinama Sergej Jakirović u 2024. napravio je rez. Neke je otpisao pa odmah posegnuo za pojačanjima. Japanac Ogiwara već je stigao u Zagreb, a Jakirović
poručuje: "Želim i Brekala i Hoxhu!". Detalje zbivanja u Maksimiru ima RTL-ova reporterka Ines Goda Forjan.

Image
'OPERACIJA DIJAMANT' /

Je li sve gotovo? Najvažnije Dinamovo pojačanje slijeće na Franju Tuđmana, procurili detalji koji tresu Zagreb

Image
'OPERACIJA DIJAMANT' /

Je li sve gotovo? Najvažnije Dinamovo pojačanje slijeće na Franju Tuđmana, procurili detalji koji tresu Zagreb

U Novoj godini, Dinamo okreće novu stranicu ili barem Sergej Jakirović koji se na startu priprema zahvalio šestorici igrača. Otpisao je Drmića, Menala, Marina i Jurića. Raskinuo posudbe sa Sosom i Mihajličenkom, a u Zagreb je danas sletjelo i prvo pojačanje - lijevi bek, Japanac Takuya Ogiwara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško ga je usporediti s nekim u Dinamu kad mi nismo imali normalnog lijevog bočnog. Okomit, direktan, raznovrstan, dobar jedan na jedan, puno može probiti stranu, centrirati, stabilan iza. Kad je igrao klupsko SP, kad vidiš bježi igračima Manchester Cityja, jednostavno morali smo reagirati", rekao je Jakirović na konferenciji za medije.

Iz Varaždina je stigao najbolji strijelac Fran Brodić koji je u prvom dijelu sezone zabio sedam pogodaka. Jakirovićev plan je s posudbe u Lokomotivi vratiti 19- godišnjeg stopera Morena Živkovića. Traži se i lijevo krilo i desni bek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razgovara se, pregovara se, aktualan je i Brekalo. I mi i on imamo veliku želju da on dođe, kao i Hoxha. Vidjet ćemo što ćemo uspjeti realizirati. Tamo se pita Fiorentinu, s druge strane Slaven Belupo, ali nešto ćemo morati dovesti. Ako mene pitate, ja bih želio obojicu", poručio je strateg Dinama.

Modrima je priključeno i 11 juniora. U Zagrebu ostaju do nedjelje. U subotu će odmjeriti snage s Rogaškom u Maksmiru, a onda od 8. do 17. siječnja preseliti u Rovinj gdje će odigrati još četiri pripremne utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo biti konkretnij, direktniji i vertikalniji, kako god, da više napadamo prostor. Treba nam kvalitetniji reposjed i visoki presing jer Dinamo je godinama na taj način lomio suparnike u prvom poluvremenu, u prvih 20 minuta tako da nam to treba. I želim da dajemo više golova, fali nam golova, pogotovo s krilnih pozicija", poručio je Jakirović.

Plan i program je tu. Supersport HNL vraća se 23. siječnja zaostalim utakmicama. Dinamo nastavlja lov za drugoplasiranom Rijekom i vodećim Hajdukom koji s dvije utakmice više Modrima bježi 7 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod Kauboja na novu medalju gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo