IZJAVA PEREZA MOGLA BI ODJEKNUTI CIJELOM REGIJOM: / Šef Superlige nagovijestio da bi mogli imati Balkansku ligu

Image

Regionalna liga već se godinama spominje na ovim prostorima, ali UEFA takav projekt nikad nije odobrila

20.4.2021.
14:54
VOYO logo

Predsjednik Real Madrida i tek oformljene Superlige, Florentino Perez, dao je poprilično bombastičan intervju, prvi nakon osnivanja najelitnije lige, a u njemu se nakratko dotakao i naše regije, takozvanog Balkana.

Superligu za sada sačinjava 12 klubova osnivača, a ukupno bi ih trebalo biti 15. Osnivačima će se pridružiti još pet klubova koji će se plasirati u Superligu ovisno o rezultatima, ali to se još treba realizirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, glavno pitanje, pitanje koje zanima sve nacije čiji klubovi nisu u "ligi pet", poput Hrvatske recimo, jest što će biti s "manjim" klubovima. Perez je govorio i o tome, doduše vrlo kratko, ali je natuknuo kako bi se mogle formirati regionalne lige.

Image
Image

Spanish La Liga soccer match Real Madrid vs Villarreal at Alfredo Di Estefano Stadium, Madrid, July 16, 2020

Real Madrid players celebrate champions of the Spanish La Liga

Florentino Perez

La Liga / Cordon Press Cordon Press,Image: 543944776, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

"UEFA mora razumjeti da se nogomet promijenio u Europi i da postoje oni koji žele drugačije natjecanje. Čuo sam da Skandinavci žele napraviti ligu, Balkanci također, zemlje Beneluxa... Žele promjenu jer bismo umrli u ovoj trenutnoj situaciji", tvrdi Perez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Regionalna liga već se godinama spominje na ovim prostorima, ali UEFA takav projekt nikad nije odobrila, a s njom se slažu i savezi. Stoga, za sada nema naznaka da bi ona mogla i nastati, ali eto, nikad se ne zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo