Play ponuda

IZJAVA KOJA ĆE IZAZVATI POTRES: / Jedan od najboljih trenera svijeta i menadžer kluba osnivača Superlige zagrmio - 'Tko će to gledati?'

Image
Foto: Profimedia

Ono što je posebno intrigantno jest činjenica da se protiv Superlige pobunio jedan od najvećih trenera svijeta i menadžer Liverpoola

19.4.2021.
10:14
Profimedia
Play ponuda

Dvanaest bogatih europskih klubova postiglo je u kasno u nedjelju dogovor o osnivanju novog nogometnog natjecanja Superlige u kojoj bi sudjelovalo 20 klubova.

U tom novom natjecanju sudjelovali bi španjolski Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid, zatim engleski Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United, te talijanski Juventus, Milan i Inter. Oni su pozvali još tri neimenovana kluba da im se priključe u projektu kojim bi zatim upravljalo tih 15 osnivača, a iako nije još službeno objavljeno nagađa se kako bi to mogli biti njemački predstavnici Bayern Munchen i Borussia Dortmund, te francuski predstavnik PSG. Oni bi, dakle, trebali biti stalni članovi i osnivači Superlige.

Ono što je posebno intrigantno jest činjenica da se protiv Superlige pobunio jedan od najvećih trenera svijeta i menadžer Liverpoola, kluba osnivača Superlige, Jurgen Klopp.

shimmer fallback
shimmer fallback

Klopp je svojevremeno dosta žestoko govorio o Superligi i britanski su mediji baš sada izvukli te njegove izjave.

"Nadam se da do Superlige nikad neće doći. Nogomet je prekrasan s Ligom prvaka i Europa ligom. Za mene je Liga prvaka prava Superliga, natjecanje u kojem nećete uvijek igrati protiv istih klubova. Naravno da je novac bitan, ali zašto graditi sustav u kojem će Liverpool deset godina zaredom igrati protiv Reala? Tko bi to gledao?!" rekao je Klopp još 2019. godine, ali pitanje je misli li tako još uvijek.

Play ponuda
Play ponuda