IZBORNIK BIH SE POTPUNO SLOMIO: / 'Teško je govoriti u ovom trenutku'

Image
Foto: AFP, SEBASTIEN BOZON

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u drugoj dokvalifikacijskoj utakmici za EURO 2016. godine, s 2:0 poražena na gostovanju u Dublinu protiv Irske.

17.11.2015.
8:00
AFP, SEBASTIEN BOZON
VOYO logo

Navijači BiH su uoči utakmica napravili korteo na ulicama Dublina. Orilo se u slavu reprezentacije koja je u prvoj maglovitoj utakmici u Zenici prošlog petka odigrala s Irskom 1:1. U Dublinu je BiH htjela pošto-poto zabiti gol, ali dobila je dva. I Irska je čekirala kartu za Francusku.

Image
LUDA ZAVRŠNICA SUSRETA: /

BiH se u četiri minute spasila poraza

Image
LUDA ZAVRŠNICA SUSRETA: /

BiH se u četiri minute spasila poraza

Nakon susreta, tuga je zavladala u taboru 'zmajeva' i u čitavoj BiH. Izbornik BiH Mehmed Baždarević je nakon utakmice bio vidno razočaran i tužan i zaplakao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Morali smo pokazati puno više'

"Teško je govoriti u ovom trenutku i analizirati bilo što. Žao mi je, tužan sam zbog svih navijača", kazao je Baždarević, piše Klix. ba.

"Nakon ove dvije utakmice mogu reći da smo morali i mogli više prikazati. Ne bih ulazio u detalje, ozljeda je bilo i previše... Znali smo kako Irci igraju, mogli su nam napraviti problem fizičkim duelima i borbenošću i upravo su nas na to dobili. Željeli su prolaz više od nas", smatra Baždarević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Prestroga odluka suca'

"Što se tiče penala, to je bila velika i prestroga odluka suca. Mislim da glavni sudac dvoboja Björn Kuipers nije bio na nivou ove utakmice. On je bio najlošiji pojedinac utakmice", kaže Baždarević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno da je teško igrati kad nam je svaka utakmica bila nož iznad glave, imali smo kartone i povrijeđene igrače kroz kvalifikacije i na kraju kad su nam najviše trebali imali smo mnogo i povrijeđenih igrača i kartona..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo