SVE JE SPREMNO / Poznato kada će se održati izbori za Skupštinu Dinama: Kandidati se prijavljuju za dvije izborne jedinice

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Kandidati se prijavljuju za dvije izborne jedinice. U prvoj će članovi kluba birati 25 kandidata za Skupštinu, a sve kandidacijske liste trebaju u klub stići do 15. veljače

29.1.2024.
9:28
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo je spreman za izbore za Skupštinu, koji će se održati 2. ožujka ove godine i to od 9 do 19 sati.

Image
KRITIČNA POZICIJA /

Dinamo njemačkom velikanu krade pojačanje. Ugledni novinar tvrdi: 'Dobio je novu ponudu i sada želi u Zagreb...'

Image
KRITIČNA POZICIJA /

Dinamo njemačkom velikanu krade pojačanje. Ugledni novinar tvrdi: 'Dobio je novu ponudu i sada želi u Zagreb...'

"Pravo kandidature i glasa na izborima imati će svi punoljetni i poslovno sposobni članovi koji su imali aktivno članstvo u jednom trenutku u 2023. godini te su obnovili članstvo u 2024. godini zaključno s 15. veljače 2024.", objavio je maksimirski klub uz dodatak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Navedeni uvjeti za kandidiranje i glasanje na izborima vrijede i za one članove koji se kandidiraju i glasaju u prvoj izbornoj jedinici kao i za članove Izvršnog odbora koji glasuju te članove koji se kandidiraju u drugoj izbornoj jedinici. Molimo sve članove koji žele sudjelovati na izborima, posebice kandidate, da na bilo koji od propisanih načina na vrijeme obnove svoje članstvo u Klubu, zbog obrade podataka i verifikacija, zaključno s datumom 15. veljače 2024."

Također su poručili kako će popis članova s pravom glasa na izborima biti finaliziran najkasnije do 24. veljače, a da će svaki član s pravom glasa moći provjeriti mogućnost glasovanja od 22. do 28. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Kandidati se prijavljuju za dvije izborne jedinice. U prvoj će članovi kluba birati 25 kandidata za Skupštinu, a sve kandidacijske liste trebaju u klub stići do 15. veljače.

"Uz 25 kandidata, lista mora sadržavati i odvojen te dodatno nanovo numeriran popis od pet kandidata zamjenika koji će redoslijedom biti zamijenjeni u slučaju kasnijih potreba, s nadnaslovom 'Zamjenici'. Uz liste, u prvoj izbornoj jedinici na posebnom dokumentu moraju se dostaviti i potpisi podrške najmanje 100 punoljetnih članova Kluba čija članarina mora biti važeća u trenutku predaje kandidacijske liste", objavio je klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj izborni jedinici prijavljuju se kandidati koje odabire Izvršni odbor, a oni će provesti tajno glasovanje kojim će od pristiglih kandidata odabrati 35 članova Skupštine s nositeljem i pet zamjenika. U slučaju istog broja glasova više kandidata u drugoj izbornoj jedinici prednost kandidatu svojim glasom daje Predsjednik kluba.

Ako se netko od članova kandidira za obje jedinice, 'povjerenstvo će ga brisati s liste za drugu izbornu jedinicu'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izbori za Skupštinu kluba u prvoj izbornoj jedinici održavat će se i fizički na izbornim mjestima u zoni stadiona na adresi Maksimirska 128., koja će biti posebno obilježena uputama i oznakama za pristupanje", zaključuju iz Dinama.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo