stigla kazna / Ivica Olić suspendiran zbog klađenja: 'To je bila samo zabava'

Image
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Istragom su zaključili kako se ne radi o manipulaciji rezultatima te vjerojatno neće biti dodatnih istraga i kazne, ali bit će od kluba iako se nije kladio na utakmice Münchena

12.10.2016.
15:33
Goran Jakus/PIXSELL
VOYO logo

Njemački savez kaznio je Ivicu Olića jer je prekršio zabranu odlaska u kladionicu te klađenja na susrete lige u kojoj nastupa, što su objavili na svojoj službenoj stranici.

Bivši hrvatski reprezentativac je suspendiran na dvije utakmice i kaznu od 20 tisuća eura, tako da će malo pauzirati od igranja u Münchenu 1860.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 26. kolovoza do 11. rujna se kladio na 11 utakmica druge njemačke lige, što je zabranjeno.

Istragom su zaključili kako se ne radi o manipulaciji rezultatima te vjerojatno neće biti dodatnih istraga i kazne, ali bit će od kluba iako se nije kladio na utakmice Münchena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Olić je kažnjen jer je prekršio opću zabranu klađenje na utakmice njemačke lige. To pravilo je uvedeno u interesu igrača da ih se ne može dovesti pod sumnju da su manipulirali rezultatima. U slučaju Ivice Olića nisu pronađeni dokazi da je sudjelovao u eventualnom namještanju utakmica", rekao je predsjednik Sportskog suda DFB-a Hans E. Lorenz.

Otkrili su ga jer su se uplate vršile putem interneta i preko njegove kartice, ali se on branio time da ju je posudio prijateljima i da uplate nisu bile njegove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da je to velika pogreška. Bio sam uključen u zajedničko klađenje s mojim prijateljima. To nije bilo klađenje za veliki novac, nego samo za zabavu", rekao je Olić za klupski web site.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo