Igrač prevelikog srca / Ivan Strinić daleko od terena zbog srčane mane: 'Opet ću ja trčati lijevom stranom'

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Dok se u izolaciji odmara od nogometa i napornih treninga, Strinić čeka pregled u Padovi sredinom studenog

11.10.2018.
13:25
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Za lijevog beka hrvatske nogometne reprezentacije Ivana Strinića uvijek se govorilo da ima veliko srce. Metaforički, naravno, no ispalo je da je metafora postala surova realnost i da je zbog povećanja srčane mase (hipertrofije) bio prisiljen provesti neko vrijeme izvan terena.

Za igrača i borca kao što je Strina, ovaj period mirovanja koji je započeo taman nakon Svjetskog prvenstva nije lak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bome je teško. Međutim, odrađujem ovu fazu mirovanja i obiteljskog života maksimalno. Rekao sam vam da sam se malo izolirao od svega", rekao je Strinić za Slobodnu Dalmaciju.

Da mu nije dijagnosticirano takozvano "sportsko srce", Strinić bi vjerojatno bio u sastavu u petak protiv Engleske, ali i u postavi svog novog kluba Milana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Javlja mi se najčešće direktor Leonardo (Brazilac, op. a.), ali jest i trener, Gattuso. Interesiraju se. Naravno i liječnici iz klupskog stožera. U kontaktu smo. Svi zapravo čekamo sredinu studenoga i taj novi pregled", kaže Strinić.

Dok se u izolaciji odmara od nogometa i napornih treninga, Strinić čeka pregled u Padovi sredinom studenog, kad bi mu doktori mogli odobriti povratak na nogometni teren. Nada se da će do ožujka ponovo biti na raspolaganju izborniku Daliću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sami znate Svjetsko prvenstvo je bio nešto nezaboravno. Neopisivo. I te me slike, uspomene, doček kakav nam je priređen potiču da kažem sebi nešto si veliko u karijeri već ostvario, ali nije kraj. Opet ću ja trčat lijevom stranom i bit na raspolaganju reprezentaciji", rekao je Strinić u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo