ZAHVALIO SPONZORU /

Rakitić: 'Želim dati sve od sebe i pobijediti svaku utakmicu, a ako Gattuso kaže da igram beka...'

Prijenos konferencije za novinare mogli ste pratiti uživo na portalu Net.hr

21.7.2024.
18:59
VOYO logo

Ivan Rakitić u subotu je navečer potpisao ugovor s Hajdukom, a u nedjelju poslijepodne sletio je u Split. Na Poljudu mu je oko tisuću navijača pripremilo doček, a službeno je predstavljen izlaskom pred novinare u 19.30 sati.

''Uvod je nepotreban, ovo je jedan od najvećih transfera u povijesti kluba ujedno i jedan od najvećih igrača u povijesti hrvatskog nogometa. Velika mi je čast jer će Ivan igrati u Hajduku, igrao je u velikim klubovima, ali mislim da mu je ovo najveći klub u karijeri'', započeo je euforično Nikola Kalinić, sportski direktor Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvodna riječ Rakitića

''Prije svega bih se zahvalio svima koji ste me došli pozdraviti, zatim predsjedniku, direktoru i navijačima. Posebno i mojoj ženi koja me podržala u ovoj odluci, vjenčanom kumu Keti i svima koji su imali ulogu da se ovo stvarno dogoditi. Da mi je netko prije dva-tri mjeseca rekao da ću danas ovdje sjediti vjerojatno bih mu se nasmijao. Sretan sam i ponosan da na neki način hrvatskom nogometu mogu vratiti ono što je meni dao sve ove godine. Kockasti dres su najljepše boje na svijetu koje sam branio, prilika da dođem u HNL i Hajduk, jako sam sretan i najbitnije je što želim dati sve od sebe na terenu'', bile su prve Rakitićeve riječi kao novog igrača Hajduka.

Također, Raketa se zahvalio sponzoru Tommyu koji je omogućio ovaj posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kalinić je dobio pitanje koliko je Džeko blizu Hajduku, a rekao je: ''Ne bi htio komentirati ništa, puno se neistine pisalo. Igrač je Fenerbahčea.''

O tome hoće li Hajduk osvojiti titulu...

''Prelijepo je vidjet da su me čekali sat vremena, imamo svi želju, a to je pobijediti svaku utakmicu. Jedva čekam upoznati trenera i suigrače te kako je igrat u dresu Hajduka na Poljudu. Želim dati sve od sebe, tako je bilo od prvog potpisa za Basel tako je i danas. Jednostavno želim pobijediti sve, kada igram UNO s djecom moram im teška srca pustiti, imam taj gen da želim uvijek pobijediti. Moramo razmišljati iz utakmice u utakmicu, a ne što će se dogoditi za šest ili devet mjeseci...'', kazao je Raketa.

O treneru Gattusu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Trener je gazda, on zna što treba i što ne treba. Bude li trebalo igrati desnog beka, nema problema. Tu sam da dam sve od sebe i da pomognem suigračima. Bitno je da se upoznamo i da vidimo iz dana u dan kako dišemo i kako radimo'', poručio je novi veznjak splitskog kluba.

Možeš li biti mentor mlađima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Uvijek mi je bilo bitno učiti od iskusnijih. Sad ja mogu imati tu ulogu, jedva čekam ući u svlačionicu i biti dio njih. Pratio sam njegove rezultate i lani u Ligi prvaka. Svi se borimo za isto, za pobjede Hajduka i sad tu više nema godina. Svima ću jednako pomoći.''

Je li reprezentacija gotova priča?

''Ne, od prvog dana, Vatrenima sam na raspolaganju, ali to je iz ljubavi prema izborniku. Bogu hvala nikad nije trebalo, sve je u redu. Ponosan sam kako su to primili i rade, nemam više ništa s time, koncentracija je maksimalno na Hajduk. Izbornik i predsjednik znaju da mogu sve što treba, ali nadam se da neće trebati.''

Za kraj je upitan kakvu reakciju navijača očekuje na drugim stadionima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Vidjet ćemo kako će bit, ali jako sam sretan i ponosan da sam tu. Imao sam želju zaigrati u Hrvatskoj, a u Hajduku sam dobio tu priliku. Nema ljepšeg osjećaja u kojem klubu igrati u svojoj državi, ali dobio sam tu priliku igrati HNL i to je fantastično. Jedva čekam, nemam pritiska i razumijet ću sve reakcije. Tu sam da prije svega pomognem Hajduku, Hrvatskoj i Splitu, ali kažem, sve ću primiti bez problema i s maksimalnim poštivanjem.

Image
IŠČEKIVANJE JE GOTOVO /

Ivan Rakitić sletio u Split, Hajduk objavio prve fotografije

Image
IŠČEKIVANJE JE GOTOVO /

Ivan Rakitić sletio u Split, Hajduk objavio prve fotografije

Bivši član Vatrenih u HNL tako dolazi kao veliko pojačanje s brojnim osvojenim trofejima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je napustio Saudijsku Arabiju u kojoj je imao ogromnu plaću, procurile su informacije o novoj Raketinoj plaći na Poljudu. Navodno bi novo veliko pojačanje Hajduka trebalo godišnje zarađivati 600 tisuća eura.

U financiranju Rakitića uključit će se i Tommy, trgovački lanac koji je i sponzor kluba. Oni će podebljati Rakitićevu plaću za dodatnih 400 tisuća eura. To će vjerojatno značiti kako će Raketa biti i njihov novi maneken. Ivan će tako zarađivati oko milijun eura godišnje.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo