NIMA SPLITA DO SPLITA / Ivan Leko najavio službeni debi na klupi Hajduka, pa briljirao izjavom: 'Doveo bih Tudora, Vučka, Skoku i Perišića'

Image
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Ivan Leko najavio svoj službeni debi na klupi Hajduka

20.1.2023.
13:58
Ivo Čagalj/PIXSELL
VOYO logo

U Splitu su konačno dočekali nastavak prvoligaških uzbuđenja. Nakon dva mjeseca stanke Hajduk se vraća prvenstvenim obvezama, a u 18. kolu HNL-a Hajduk u nedjelju (15 sati) na Poljudu dočekuje Šibenik. Bit će to prva službena utakmica Ivana Leke na klupi Majstora s mora. Nakon 17 godina Leko se vraća na Poljud, ali u ulozi trenera. Nema sumnje, za njega će to biti poseban trenutak u klubu njegovog života.

Image
POKLON ZA KRAJ GODINE /

Bombastično ime sjeda na klupu Hajduka: Vraća se kapetan Ivan Leko i preuzima splitskog velikana

Image
POKLON ZA KRAJ GODINE /

Bombastično ime sjeda na klupu Hajduka: Vraća se kapetan Ivan Leko i preuzima splitskog velikana

Fokus je na treningu

"Fokus je samo na trening, pripremu ekipe. Zadovoljan sam sa odgovorom igrača na naše zahtjeve, vidim da jedva čekaju sljedeći trening. Možda sam pretjerao sa tih 16-17 igrača, ali vjerujem da treba imati konkurenciju, da je svaki trening prilika pokažeš da zaslužuješ. Osobno, ne razmišljam o emocijama. Mislim da je to bolje. Da budemo mirni i da se prezentiramo u najboljem svjetlu", reći će Leko...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo da svatko tko je na terenu da je 200%, da se dimi, da je želja, volja i motivacija na velikom nivou. Hajduk je uvijek bio velik, strast, emocija. Organizacijski je sve puno profesionalnije. Kontroliraju se emocije. Jako je bitno da svatko zna što treba raditi. Predsjednik je predsjednik, trener je trener, čistačica je čistačica...Jedino tako možemo rasti", izjavio je Leko u petak na pressici u Splitu, a zatim se dotakao sastava za Šibenik.

"Nastojimo kroz svaki trening, razgovor, video-analizu napraviti grupu od 16-17 igrača koji konkuriraju za početi utakmicu. Ne skrivamo ništa. Dosta sam zadovoljan s treniranjem, ponašanjem igrača, vidim vjeru, da im je drago. Možda sam pretjerao sa 16-17 igrača, ali vjerujem da se treba imati konkurencija i da na svakom treningu pokažeš da si bolji. Svatko ima svoj status. Ne krećemo od nule."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne razmišljamo o drugima, pa tako ni o Dinamu'

Ivan Leko, njegov stručni stožer, kao i igrači, uopće ne razmišlja mogu li kako iskoristiti Dinamove probleme...

"Ne razmišljam o tome. Imamo mi puno naših stvari i iskoristiti ono na što mi možemo utjecati, da naša ekipa odgovori na izazove. Kakvi će drugi biti, to su kalkulacije i gubljenje vremena".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leko je specifičan trener koji je odmah uoči pukotine, odnosno što momčadi treba...

"Rekao sam da nam treba četiri-pet igrača. To je normalno za ambiciozan klub. Ako je otišlo sedam-osam igrača, malo sam i rekao. Znamo što želimo. Kada želiš dovesti nekoga, onda moraš biti maksimalno siguran da se igrač mora uklopiti. Znate gdje nam fali, gdje želimo biti bolji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Kaliniću i Sahitiju

Otkrio je i u kakvom je stanju Nikola Kalinić, te osvrnuo se i na Sahitija...

Nikola raste, trenira. Bio je par mjeseci u outu. Nije na 100%. Nama je jedan od ciljeva dobiti ga što prije da bude na nivou. Sahiti? Znamo da je igrao većinom s desne strane, a igrao je lijevo u Šibeniku. To su promjene da mi kao ekipa budemo bolji. U ovom trenutku je to tako."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koga bi Leko od svojih bivših suigrača doveo da pojača momčad?

"Ne bih doveo Ivana Leku, to sigurno. Doveo bih Igora Tudora, Juricu Vučka i Josipa Skoku i Ivana Perišića" zaključio je Leko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo