ITALIJA TUGUJE ZA SVOJOM LEGENDOM: / Trapattoni se emotivno oprostio od Rossija; 'Igrači ne bi smjeli otići s ovoga svijeta prije trenera'

Image
Foto: Profimedia

Rossi je preminuo u četvrtak u 64. godini od neizlječive bolesti

10.12.2020.
14:47
Profimedia
VOYO logo

Iznenadna smrt legendarnog golgetera Paola Rossija, najzaslužnijeg što je Italija postala svjetski prvak 1982. godine, rastužila je njegove bivše suigrače, trenere i navijače širom Italije.

Image
IZNENADA PREMINUO LEGENDARNI TALIJANSKI GOLGETER: /

Osim po Zlatnoj kopački i SP-u, pamtit će ga i po velikoj aferi

Image
IZNENADA PREMINUO LEGENDARNI TALIJANSKI GOLGETER: /

Osim po Zlatnoj kopački i SP-u, pamtit će ga i po velikoj aferi

"Teško mi je govoriti jer ovo me je potpuno iznenadilo. Bio je drag i pametan, uvijek smo imali odličan odnos", kazao je bivši vratar Dino Zoff (78) koji je branio za Italiju koja je 1982. bila svjetski prvak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Paolo Rossi Superman'

Rossi je umro u 64. godini od neizlječive bolesti, objavio je u četvrtak TV kanal RAI Sport. Tijekom karijere igrao je za Juventus, Vicenzu, Perugiju, AC Milan, a karijeru je završio 1987. u Veroni. S Juventusom je osvojio dva naslova u Seriji A i Kup prvaka, ali ostat će u najljepšem sjećanju po šest golova koje je zabio na Svjetskom prvenstvu 1982. u Španjolskoj. Nakon toga često smo mogli čuti slogan "Superman, Superman, Paolo Rossi Superman".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je grozna godina, vijest o njegovoj smrti me je potpuno iznenadila. S njima sam proveo 15 godina života u reprezentaciji, od mlađih uzrasta do osvajanja naslova svjetskih prvaka. Zahvaljujući njegovim golovima mogu reći da sam bio svjetski prvak", kazao je bivši stoper AC Milana i Intera Fulvio Collovati (63).

'Priznajem, plačem'

Njegov izbor u talijansku reprezentaciju u početku su kritizirali stručnjaci koji su ga otpisali i rekli da nije u formi. No, ostali su bez riječi kada je zabio tri gola protiv Brazila. Pobjeda Italije 3-2 u tom susretu rezervirala im je mjesto u polufinalu protiv Poljske. Rossi je potom s dva gola potopio Poljake u pobjedi 2-0 u polufinalu, a zatim je u finalu zabio prvi gol u pobjedi 3-1 protiv Zapadne Njemačke. Osvojio je Zlatnu kopačku kao najbolji strijelac te Zlatnu loptu kao najbolji igrač tog Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Priznajem, plačem. Ti si bio istinski prijatelj, s tobom sam i pobjeđivao i živio", napisao je njegov suigrač iz Juventusa poljski golgeter Zbigniew Boniek (64).

Bivši kapetan Milana Franco Baresi (60) objavio je na društvenim mrežama: "Ti si ostvario snove svih Talijana i uvijek ćeš ostati u našim srcima. Legende nikad ne umiru". A jedan od najboljih svjetskih trenera Giovanni Trapattoni (81) poručuje: "Igrači ne bi smjeli otići s ovoga svijeta prije trenera. Zbogom Paolo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dirljive poruke objavili su i talijanski izbornik Roberto Mancini, Juventus, Milan, Napoli, Roma, Inter, Real Madrid.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo