ISTRI POVEĆAN TEMELJNI KAPITAL: / Puljanima sada 20 milijuna kuna više i osiguranje prvoligaške licence za iduću sezonu

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Podnar je obrazloživši ovu odluku istaknuo kako se Gradu Puli smanjuje udio u vlasništvu jer, kako je rekao, "ne može adekvatno pratiti povećanje temeljnog kapitala kluba"

27.3.2018.
13:10
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Pulsko gradsko vijeće većinom je glasova usvojilo odluku o dokapitalizaciji NK Istre 1961 te prihvatilo izmjenu Statuta kluba u skladu s dokapitalizacijom kojom se temeljni kapital kluba povećava za 27 milijuna kuna i sada iznosi 47,6 milijuna kuna.

RMU ima 85% dionica kluba

Ovom su odlukom pulski gradski vijećnici pozajmice, koje je tvrtka Round Midnight Ulaganja (RMU) davala NK Istri 1961, pretvorili u temeljni kapital kluba u kojem sada RMU ima oko 85 posto dionica kluba, a Grad Pula oko 15 posto vlasništva u klubu, priopćeno je iz Grada Pule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnik većinskog vlasnika kluba Darko Podnar podsjetio je kako je ovo pretvaranje pozajmice u adekvatan temeljni kapital, čime se pokrivaju gubici akumulirani u prethodnim godinama, trebalo napraviti kako bi se ishodovala prvoligaška licenca za iduću sezonu.

Podnar je obrazloživši ovu odluku istaknuo kako se Gradu Puli smanjuje udio u vlasništvu jer, kako je rekao, "ne može adekvatno pratiti povećanje temeljnog kapitala kluba".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo