ISPLIVAO DETALJ KOJI PUNO TOGA GOVORI O BJELIČINOM ATOMSKOM DINAMU: / Mnogi ovo nisu primijetili, a Šahtar na to nije imao odgovor

Image
Foto: Profimedia

Hrvatski je prvak pokazao da je spreman na dobar rezultat u Ligi prvaka ove sezone

23.10.2019.
6:30
Profimedia
VOYO logo

Da je netko ponudio prije utakmice u Harkivu da Dinamo uzme bod, vjerujem da bismo objeručke prihvatili takav scenarij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
OVAJ DINAMO IMA - M*DA: /

Jeste li primijetili što su Bjeličini ratnici radili protiv Šahtara? Upravo zbog toga mogu do proljeća u LP

Image
OVAJ DINAMO IMA - M*DA: /

Jeste li primijetili što su Bjeličini ratnici radili protiv Šahtara? Upravo zbog toga mogu do proljeća u LP

No, nakon viđenog sinoć na stadionu Metalista žalimo što nismo uzeli sva tri. Plavi lavovi imali su priliku u 89. minuti preko Danija Olma zamrznuti Ukrajince, ali njegov udarac završio je u okviru Pjatova gola.

Da je Olmo zabio u 89.

Skočili smo svi nakon toga, primili se za glavu. Primio se i Olmo, i sam znajući kakvu priliku je propustio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

22.10.2019., OSK Metalist Stadion, Harkiv, Ukrajina - UEFA Liga prvaka, skupina C, 3. kolo, FC Shakhtar Donetsk - GNK Dinamo. Dani Olmo Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

"Ma tko bi ne bi pristao na ovakav rezultat, odlična predstava Dinama. Ali, s obzirom na to kakva je utakmica bila žalim što nismo uzeli i sva tri boda jer je Dinamo po meni bio bolji", kazao nam je sinoć nakon utakmice bivši plavi as Igor Cvitanović Cvita, jedan od najubojitih Dinamovih napadača u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moro, Oršić i Olmo odigrali sjajno

Nikola Moro odigrao je veliku utakmicu, isto kao i Mislav Oršić i spomenuti Olmo. Moro je okrenuo stranu puno puta, pokrivao je vezni red, trčao za svakom loptom. Baš je on okrenuo stranu kod gola za 1:1.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olmo je sjajno napao prvu stativu, a Mislav Oršić je i u ovoj utakmici pokazao klasu, odnosno zašto ga je izbornik Zlatko Dalić pozvao u reprezentaciju Hrvatske. Mislav je bio kolosalan...

'Ako momčad ne igra dobro, onda niti pojedinci ne dolaze do izražaja'

"Znate, nekako teško izdvajam u ovako dobroj utakmici cijele momčadi pojedince. No, naravno da ih treba pohvaliti. I Moru i Oršića, kao i Olma i Gavranovića... Ma svi su bili na nivou, ali generalno gledajući momčad je osvojila bod. Ako momčad, ako ekipa ne igra dobro, onda niti pojedinci ne dolaze do izražaja. Plavi su imali jako puno dobrih pojedinaca i zato je utakmica bila na tako dobrom nivou".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom poluvremenu je Dinamo doista počeo sjajno. Pjatov je napravio neviđenu glupost. Zanimljivo, ali oba gola i za 2:1 Dinama i za 2:2 Šahtara došla su nakon pogrešaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ključ Dinamova remija bio je u hrabrosti, u samopouzdanju, u vjeri u sebe, u odgovornosti koju je Dinamo pokazao većim dijelom utakmice, ali i u hrabrosti da s velikim brojem igrača izlazi u napad. Odlično su istrčavali polukontre i kontre. To je ono što su Plavi pokazali. Vidjeli smo taktički dobre zamisli. Bjelica je u određenim trenucima znao što želi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mijenjanje strana

Pogotovo s mijenjanjem strana gdje su Leovac, Oršić i s druge strane Olmo i Stojanović pravili probleme njihovim bekovima jer njihova krila, Brazilci, ne igraju dobro obranu. To je Bjelica jako dobro detektirao i s brzim mijenjanjem strana stvarali su im probleme, tako su i zabili gol za 1:1. S prijenosom strane na Leovca, pa je Oršić dobio od Leovca loptu, situacija jedan na jedan, Olmo je utrčao i zabio. To je bio recept koji je Dinamo sigurno želio igrati", rekao je Cvita.

Kod drugoga gola Šahtara je Theophile-Catherine bez potrebe napustio svoju poziciju. Izašao je na igrača za kojega je mislio da će primiti loptu, a trebao je braniti poziciju i prostor. I on i Stojanović su zakazali kod gola za 2:2. No, vrijedi zapljeskati visokom presingu do 15. minute, odnosno i u kasnijim fazama susreta...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Visoki presing Modrih

"Da, Dinamo je jako dobro pritiskao Šahtar, posebno u prvom poluvremenu. Moro je dva ili tri dobra prekršaja napravio na početku susreta. Time je remetio ritam Šahtaru. Poslije su se i svi ostali priključili. Naravno da to iziskuje rizik i Stojanović je dobio žuti karton. Ali generalno, Dinamo je imao recept za umrtviti igru Šahtara, da im onemogući dobre izlaske u zadnju trećinu. I Dinamo je jako dobro tu odrađivao posao", objasnio nam je Cvita i za kraj nam prokomentirao Bjeličin recept s Etihada, kad se Cityju suprostavio s petoricom igrača u zadnjoj liniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan sistem igre u obrani, drugi u napadu

"Mislim da je i on sam rekao, baš sam vidio njegovu izjavu, a to sam i sam primijetio, da je bio jedan sistem igre u fazi obrane, a jedan u fazi napada. Vidjelo se jasno što je htio, u kojem dijelu terena. Kako je htio braniti, kako je htio napasti... To se točno vidjelo. Žao mi je te dvije vratnice i Olma i Oršića da nije Dinamo uzeo sva tri boda. Dinamo je pokazao da može igrati i sa Šahtarom i s Atalantom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Uvjeren sam da Modri mogu izboriti proljeće u Ligi prvaka'

Uvjeren sam da Modri mogu izboriti proljeće u Ligi prvaka. Meni više nije niti upitno to treće mjesto u grupi C koje vodi u Europa ligu. Atalanta će teško protiv Manchester Cityja nešto napraviti da bi se mogla vratiti u igru. Dinamo ima kvalitetne igrače, kvalitetne zamjene, pa se vidjelo da kad ne igra jedan Petković, da su tu ostali koji znaju i mogu zamijeniti takvog golgetera", zaključio je Igor Cvitanović.

Nogometaši Dinama u utorak su u 3. kolu skupine C Lige prvaka u gostima kod ukrajinskog Šahtara odigrali 2:2 (1:1). Pogotke za Dinamo zabili su Dani Olmo (25) i Mislav Oršić (60-pen), dok su za Šahtar pogodili Jevhen Konopljanka (16) i Brazilac Dodo (75).

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo