ISPADANJE LEGIJE ODŠKRINULO DINAMU VRATA RAJA: / Već večeras bi mogli doći do statusa nositelja u playoffu, a onda je sve na njima

Image
Foto: PIXSELL

Prošlih godina Dinamo je znao imati sreće s ispadanjem nositelja, a slično bi se moglo dogoditi i ove godine

1.8.2018.
16:35
PIXSELL
VOYO logo

U uzvratnom dvoboju 2. kola kvalifikacija za Ligu prvaka nogometaši Dinama odigrali su 2-2 (0-2) na gostovanju u izraelskoj Be’er Shevi kod Hapoela te ukupnim rezultatom 7-2, zahvaljujući uvjerljivoj 5-0 pobjedi u Zagrebu, izborili mjesto u 3. kolu.

Protivnika saznaju večeras

Dinamo će svog idućeg europskog suparnika saznati večeras kad uzvratni dovoboj odigraju igraju kazahstanska Astana i danski Midtjylland. Prvak Kazahstana u tom susretu brani prednost 2-1 iz prve utakmice koju su igrali na domaćem terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se mora dogoditi?

U borbi za status nositelja u zadnjem pretkolu kvalifikacija hrvatskom prvaku voda na mlin krenula je jučerašnjim ispadanjem varšavske Legije od Spartaka iz Trnave jer su time primaknuli Dinamo na korak od statusa nositelja, naravno, ukoliko se određeni rezultati poklope.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi uvjet

Ukoliko momčad Nenada Bjelice želi lakši put do elitne faze najjačeg klupskog natjecanja morat će se poklopiti dvije stvari. Jedna od njih je da Astana večeras izbaci Midtjylland, kako bi onda Dinamo u 3. pretkolu išao upravno na njih. To im odgovara je bi u slučaju prolaska protiv kazahstanske ekipe koja ima koeficijent 21,75 Dinamo preuzeo njihov koeficijent i dodatno se primaknuo statusu nositelja.

Drugi uvjet

Druga stvar koje se mora dogoditi je da večeras ili u utakmicama treće pretkola iz kvalifikacija za Ligu prvaka ispadnu Ludogorec ili Celtic. Bugari danas gostuju u Mađarskoj kod Videotona (prva utakmica 0:0), dok Škoti idu Rosenborgu protiv kojeg će braniti prednost s domaćeg terena od 3:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grupa LP i 15 milijuna eura

Ako se sve poklopi kako je gore navedeno, Dinamo bi u slučaju prolaska protiv Astane za ulazak u grupu Lige prvaka i novčanu nagradu od 15 milijuna eura igrao protiv klubova kao što su Qarabag, Crvena Zvezda ili Malmo koji su u svakom slučaju bolji ždrijeb od Red Bull Salzburga ili PSV-a koji čekaju protivnike u zadnjoj rundi. Ždrijeb play-offa održava se idućeg ponedjeljka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo