ISLANDSKI IZBORNIK PREDVIĐA AGRESIVNU UTAKMICU: / Otkrio je i što misli o izmijenjenom hrvatskom sastavu: 'Znate kako je to...'

Image
Foto: AFP

Hrvatska će danas u potpuno izmjenjenom sastavu odigrati posljednju utakmicu grupne faze u Rostovu, protiv Islanda

26.6.2018.
11:37
AFP
VOYO logo

Hrvatska će u današnjoj utakmici protiv Islanda istrčati u uvelike izmijenjenom sastavu, nakon što je izbornik Dalić najavio promjene u momčadi. Međutim, naši današnji protivnici ne smatraju to nikakvom prednošću, dapače...

"Znate kako je to... Oni igrači koji će igrati protiv nas bit će iznimno motivirani. Ovo je Svjetsko prvenstvo, najveća nogometna pozornica, ovdje se svi žele pokazati u najljepšem svjetlu. Zato govorim da za nas nema nikakve veze što će Hrvatska igrat bez nekih svojih zvijezda. Vaša reprezentacija ima toliko dobrih igrača da je to zaista sjajno", rekao je islandski izbornik Heigrim Hallgrimsson u velikom intervjuu za SN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
ČAK I IZMIJENJENA HRVATSKA DJELUJE MOĆNO: /

Dalić je odabrao sastav za Island, ostaje još samo jedna dilema...

Image
ČAK I IZMIJENJENA HRVATSKA DJELUJE MOĆNO: /

Dalić je odabrao sastav za Island, ostaje još samo jedna dilema...

"Normalno jest da vaš izbornik želi odmoriti neke igrače za osminu finala. Osvojili ste prvo mjesto u skupini, ja bih učinio posve isto. Međutim, to za nas ne znači ništa. Baš ništa. Oni hrvatski igrači koji će ući u igru umjesto onih koji neće igrati su iznimno kvalitetni, klasni igrači. Mi smo protiv Hrvatske igrali mnogo puta, znamo kvalitete vaše reprezentacije. Hrvatska je fantastična i mogu joj samo čestitati na dosadašnjim prezentacijama, pogotovo na onoj protiv Argentine", rekao je islandski izbornik Heigrim Hallgrimsson u velikom intervjuu za SN.

'Vjerujem u pobjedu nad Hrvatskom'

"Vjerujem u uspjeh, u pobjedu nad Hrvatskom! Mi nemamo što izgubiti, a možemo mnogo toga dobiti. Dat ćemo sve što imamo u toj utakmici, baš sve. Konačno, u svim utakmicama protiv Hrvatske smo bili blizu, jednom smo pobijedili. Svaka utakmica nas i vas bila je izjednačena, neizvjesna, teška, žestoka", komentirao je islandski izbornik šanse svoje ekipe protiv Hrvatske, ali nije stao tu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek je bilo mnogo žutih kartona u našim međusobnim utakmicma. U tri od četiri utakmice bila su tri crvena kartona. Zato znamo da će i ova utakmica na Svjetskom prvenstvu biti slična. Igrali smo četiri utakmice u četiri godine, nema tu nikakvih tajni, jedni druge poznajemo do u detalja. Svi dobro znamo kako je Hrvatska moćna, ali imamo samopouzdanje da je možemo dobiti", rekao je, najavivši jako čvrstu, agresivnu igru.

'Mi ne mislimo da moramo pobijediti svaku utakmicu, to nije u našem mentalitetu'

Objasnio je i kako islandski mentalitet ne podrazumijeva euforiju niti aroganciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi nismo arogantni, ne mislimo da moramo pobijediti svaku utakmicu, to nije u mentalitetu islandskog naroda. Mi smo posve fokusirani na Hrvatsku. Da, i ne zanima nas utakmica između Nigerije i Argentine, makar jasno i ona odlučuje o tome hoćemo li se plasirati u osminu finala. U toj utakmici svašta se može dogoditi, ali nas zanima samo Hrvatska. Mi i kad gubimo brzo se osovimo na noge, idemo dalje. Tako to rade ljudi s Islanda, znamo da ćemo protiv Hrvatske biti bolji nego protiv Nigerije" zaključio je Hallgrimsson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo