ISKUPLJENJE U MADRIDU: / Ovih 10 poteza mora napraviti trener Reala!

Image
Foto: AFP

Za još jedne blagdane realovci gledaju u leđa Barceloni, a treneru Rafi Benitezu se opasno trese 'stolica'.

26.12.2015.
11:09
AFP
VOYO logo

Lako je reći, a teže učiniti. No, ne izgleda tako (pre)teško za trenera. S nekoliko pobjeda doći će olakšanje, ali trebat će pridobiti povjerenje svih realovaca. Evo 10 poteza koje je istaknuo ugledni sportski dnevnik.

1. Nema više kikseva

Prvi cilj je jasan, više nema spoticanja. Samo pobjede, pobjede i još pobjeda. Ključan bi mogao biti okršaj na Mestalli 3. siječnja protiv Valencije. Ako osvoje tri boda, mogli bi krenuti u veliku seriju, a ako kiksaju...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Vratiti povjerenje navijača

Benitez mora smiriti tenzije na Bernabeu tijekom domaćih utakmica. Momčad jednostavno mora odigrati mnogo uvjerljivije.

3. Igrati atraktivniji nogomet

Osim nedostatka rezultata, Rafin veliki problem jest i negledljiv nogomet. Real mora igrati lepršavije i atraktivnije...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Zaobići sukobe s igračima

Popis igrača s kojim se Benitez u ovo kratko vrijeme sukobio je podulji. Mora popraviti odnose s igračima i stvoriti puno sretniju svlačionicu.

5. Pridobiti Ronalda i Ramosa na svoju stranu

Kapetan kluba i najveća zvijezda baš i ne podnose novog trenera. Benitez nema izbora, mora izgladiti odnose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Treninzi moraju biti lakši i zanimljiviji

Igrače jako živciraju Benitezovi treninzi, smatraju ih preteškima, a i trenerov pristup utakmicama im nije po volji, misle da previše teoretizira i davi.

7. Brojne ozljede

Brojni zdravstveni problemi zvijezda također ne idu na ruku Benitezu. Nažalost, on ne može previše utjecati na taj problem, ali Ancelotti također nije imao sreće i zato je postao bivši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8. Oživljavanje Modrića, Isca i Jamesa

Sva tri veznjaka zbog raznih problema ne igraju najbolje što mogu, dapače djeluju ispuhano. Luka je motor Reala, Benitez u njega treba dodati ulja i benzina.

9. Odigrati cijelu utakmicu

Sezona je praktički na svojoj polovici, ali Real nije odigrao poštenih 90 minuta u bilo kojoj utakmici. Dosad su igrali na mahove, Benitezova momčad mora pokazati dominaciju od početka do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10. Zadobiti predsjednikovo povjerenje

Činjenica da je Florentino Perez javno podržao Beniteza, ne znači da stvarno stoji potpuno iza trenera. On želi vidjeti radikalne promjene što prije i Benitezu otkucava sat...

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo