ŠOKANTNO / Iranci osudili na smrt najboljeg nogometaša u povijesti zemlje? Oglasio se i Bayern

Image
Foto: Profimedia

Vijest o osudi na smrt još nije službena potvrđena, ali dosada nitko nikada u Iranu nije pogubljen zbog sudjelovanja u prosvjedima

13.11.2022.
12:03
Profimedia
VOYO logo

Ali Daei (53), najbolji nogometaš u povijesti Irana, njihov bivši kapetan reprezentacije, a svojedobno i član Bayerna iz Münchena, uhićen je u Teheranu. Prema pisanjima azerbajdžanskog medija Report, Iranci su svojeg bivšeg reprezentativaca Daeija osudili na smrt.

Krajem prošlog mjeseca objavljeno je da su ga specijalne postrojbe tamošnje policije uhitili u njegovom domu. Razlog je sudjelovanje u anti-državnim prosvjedima, povodom smrti Mahse Amini (22), inače iz kurdske obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije službena potvrda o osudi na smrt

Djevojku su priveli zbog nenošenja hidžaba zbog čega je završila u zatvoru nakon čega je preminula u teheranskoj bolnici, prema svemu sudeći od posljedica mučenja i batina.

Međutim, vijest o osudi na smrt još nije službena potvrđena, ali dosada nitko nikada u Iranu nije pogubljen zbog sudjelovanja u prosvjedima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern se oglasio putem svoje službene stranice i izrazio zabrinutost za sudbinu bivših im nogometaša Alija Daeija, ali i Alija Karimija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo čuti da su oni i njihove obitelji dobro. Kontaktirali smo njemačko veleposlanstvo u Iranu i izrazili spremnost pružiti potporu. Imat ćemo to na umu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo