Pogledajte kako su mladi Vatreni naivno ostali bez EURA!

Hrvatska U-21 reprezentacija ipak nije uspjela! U drugoj utakmici doigravanja za EURO 2015 godine, izabranici Nenada Gračana doživjeli su poraz 1:2.

14.10.2014.
9:36
VOYO logo

HRVATSKA: Livaković, Milić, Mitrović, Datković, Miloš, Pašalić, Bradarić, Rebić, Pjaca, Caktaš, Livaja

ENGLESKA: Butland, Dier, Shaw, Gibson, Moore, Caskey, Carroll, Redmond, Hughes, Berahino, H. Kane

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0:1 (Moore, 9'), 1:1 (Livaja 38'), 1:2 (Hughes 73')

Još jedna velika nogometna smorta proći će bez najboljih mladih nogometaša iz Hrvatske. Engleska je i u drugoj utakmici bila bolja momčad, i sasvim zasluženo će se naći na završnom turniru u Češkoj slijedeće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska se Englezima u Vinkovcima suprostavila bez čak devetorice standardnih igrača. Gračan se nadao da će u sastavu vidjeti Matea Kovačića, Antu Ćorića, Marcela Brozovića... Nažalost, što zbog obveza prema A selekciji dan ranije protiv Azerbajdžana, što zbog iznenadne ozljede Ćorića na treningu uoči utakmice, ostalo je samo na želji.

Hrvatska je sjajno otvorila utakmicu, već u drugoj minuti mladi Vatreni su preko Marija Pašalića mogli doći do ranog vodstva koji bi, sigurni smo u to, promijenio čitav tijek susreta. Nekoliko trenutaka poslije malo je zakasnio i Ante Rebić, a Englezi su brzo uzvratili. Carroll je ubacio iz kuta, a Moore je u devetoj minuti, sa sedam metara, nesmetan zabio za 1:0. Obrana Hrvatske je loše reagirala u ovoj situaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vine.co/v/OqOBZaXwqla/embed/simple//platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Nakon toga kola za Hrvatsku su krenula nizbrdo. Engleska je uzela posjed lopte, u duelima su bili jači. Hrvatsku je gol u potpunosti šokirao, i samo mogu zahvaliti božici Fortuni što gosti nisu zabili još koji gol. Da stvar bude gora, iz igre je morao izaći Rebić zbog ozljede. Umjesto njega, u igru je ušao Bradarić, i Hrvatska je bolje zaigrala. Uspostavljena je kontrola na sredini terena, Halilović je diktirao tempo igre, dok je Marko Livaja imao ulogu najisturenijeg napadača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vine.co/v/OqOjqbPFq2d/embed/simple//platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Upravo je Livaja u 38. minuti sjajno zabio za 1:1 i ludnicu na stadionu HNK Cibalije. Bivši igrač Hajduka se odlično u skoku otresao stopera Moora i pogotkom za 1:1 vratio domaćine u igru za EURO 2015. Nada se vratila, Hrvatska je dobila krila, a sudac je tada odsvirao kraj prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku se Hrvatska malo povukla propustivši protivniku inicijativu i orjentiravši se na polukontre i kontre. To im se skoro i isplatilo kada je Pašalić uposlio Pjacu, čiji je udarac otišao iznad gola gostujućeg vratara Butlanda. I onda, uslijedio je novi veliki šok, konačni, s kojim su se naši mladi nogometaši oprostili od Češke. William Hughes je prevario obranu Hrvatske i pogodio za pobjedu Engleske. Pogotku je ponovno kumovala velika pogreška hrvatske obrane, jer, neshvatljivo je da protivnički igrač primi loptu između tri igrača, i još, k tome, zabije pogodak.

Tako su se ponovno srušili hrvatski snovi, da nakon deset godina posta konačno hrvatski mladi nogometaši nastupe na EURU za igrače do 21 godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo