IMA LI OVAKVA HRVATSKA ŠANSE PROTIV PORTUGALA I FRANCUSKE? / Evo kako bi mogli izgledati novi Dalićevi Vatreni

Image
Foto: Profimedia

Dvije pozicije koje su inače rezervirane za Modrića i Rakitića postale su slobodne, a pitanje je tko će ih popuniti

2.9.2020.
10:21
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić okupio je u ponedjeljak reprezentaciju nakon deset mjeseci stanke i to u podosta oslabljenom sastavu. Za utakmice Lige nacija protiv Portugala i Francuske, Dalić neće moći računati na ključne igrače Luku Modrića i Ivana Rakitića, a kazao je po dolasku na pripreme da će u ovim dvjema utakmicama dati šansu svim igračima.

"Svi su sretni i zadovoljni. Reprezentacija je svima nedostajala i radujemo se okupljanju nakon deset mjeseci. Čekaju nas dvije teške utakmice, protiv europskog prvaka Portugala i svjetskog prvaka Francuske. Suparnici nisu mogli biti teži, pogotovo u vrijeme koje nije idealno za nogomet, no spremni smo dati sve od sebe. Očekujem dobar test i dobru pripremu za ono što nam slijedi, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i nastup na Europskom prvenstvu sljedeće godine", rekao je Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Zlatko Dalić

Svi će dobiti šansu

Hrvatska 5. rujna gostuju u Portu gdje ih čekaju europski prvaci Portugalci, a tri dana kasnije će u Parizu na stadionu Stade de France odmjeriti snage s Francuskom u reprizi finala Svjetskog prvenstva 2018.

"Za nas je najvažnije Europsko prvenstvo sljedeće godine, ali ne idemo kao autsajderi u Ligu nacija. Bilo bi dobro da pobijedimo jednu od te dvije utakmice, da ima dobar ulazak u Ligu nacija. Mi želimo pobjeđivati i isprobati što više igrača", napomenuo je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dogovoru s izbornikom Dalićem rujansko okupljanje "Vatrenih" propustit će kapetan Luka Modrić i dokapetan Ivan Rakitić, dok je zbog bolesti otpao stoper Wolfsburga Marin Pongračić. Izbornik Dalić aktivirao je pretpozive napadačima Antoniju Čolaku i Anti Budimiru, stoperu Mili Škoriću i braniču Rubina iz Kazana Filipu Uremoviću.

"Pokušat ćemo da svi dobiju šansu, ali mislim da to neće biti moguće. Vidjet ćemo kakav će biti razvoj situacije, no nastojat ćemo da svi budu u pogonu. Također, ovo je sjajna prigoda da se nakon dvije godine vrati Šime Vrsaljko, ali nećemo ulaziti u bilo kakav rizik s njime", rekao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

16.11.2019., stadion HNK Rijeka, Rijeka - Kvalifikacije za Europsko prvenstvo, skupina E, 9. kolo, Hrvatska - Slovacka. Izbornik Zlatko Dalic. Photo: Igor Soban/PIXSELL

Tko će igrati?

Glavno je pitanje sada, tko će na kraju igrati protiv Portugala i Francuske? Obje reprezentacije na raspolaganju će imati gotovo sve svoje ključne igrače i popusta neće biti.

Većina pozicija pokrivena je najjačim igračima, na golu je Dominik Livaković koji je u fantastičnoj formi. Stopere će vrlo vjerojatno igrati Domagoj Vida i Dejan Lovren, lijevo će jamačno biti naš trenutno najbolji bek Borna Barišić. No, pitanje je hoće li na desnoj strani igrati Šime Vrsaljko. Desni bek je imao dosta problema s ozljedom koljena, operacijom i komplikacijama, a na kraju je pokupio i koronavirus i proveo je neko vrijeme u izolaciji. Dalić bi ga morao dozirati, a to znači da bi na desnoj strani ponovo mogao zaigrati Tin Jedvaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

19.11.2019., Stadion Aldo Drosina, Pula - Prijateljska nogometna utakmica, Hrvatska - Gruzija. Mario Pasalic

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Pašalić od prve?

Najzanimljivije će biti u vezom redu. Dvije pozicije koje su inače rezervirane za Modrića i Rakitića postale su slobodne, a pitanje je tko će ih popuniti. Brozović bi trebao imati zagarantirano mjesto, ali opet Dalić bi ga mogao poštedjeti jer je imao vrlo tešku sezonu u Interu, pa možda od prve minute istrči Mario Pašalić. Drugo mjesto u vezi mogao bi zauzeti Mateo Kovačić, ponajbolji igrač Chelseaja i dečko od kojeg se u reprezentaciji očekuje puno više. Mjesto ispred njih dvojice prema svemu sudeći trebalo bi pripasti Nikoli Vlašiću, najboljem igraču moskovskog CSKA.

Pitanje je i hoće li Perišić igrati, on je tek nedavno završio vrlo uspješnu sezonu u kojoj je njegov Bayern osvojio Bundesligu i Ligu prvaka. Za očekivati je da će Dalić možda ipak krenuti s Josipom Brekalom na desnoj strani i gotovo sigurno s Antom Rebićem na lijevoj. U špici bi trebali igrati ili Andrej Kramarić ili Bruno Petković. Kramarić je još na pripremama s Hoffenheimom, a Petković baš i nije u nekoj formi posljednje vrijeme. No, Dalić ima Čolaka i Budimira kao opcije, pa možda može probati i s njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogući početni sasatav: Livaković - Lovren, Vida, Barišić, Vrsaljko (Jedvaj) - Brozović (Pašalić), Kovačić, Vlašić - Rebić, Brekalo (Perišić) - Kramarić (Petković).

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo