KAKO SU MODRI SRUŠILI WEST HAM / Stručnjak nam je objasnio: 'Pobjedu u Londonu možemo tumačiti na dva načina, jedan dinamovac će uskoro biti u reprezentaciji'

Image
Foto: Profimedia

Pobjedu Dinama nad West Hamom za Net.hr analizirao je proslavljeni hrvatski trener Ilija Lončarević

10.12.2021.
13:17
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši zagrebačkog Dinama su u susretu posljednjeg, 6. kola H skupine Europske lige na gostovanju u Londonu pobijedili West Ham s 1-0 osiguravši drugo mjesto u skupini koje vodi u play-off Europske lige.

Image
BRAVO, MAJSTORE! /

Dinamova zvijezda pomela konkurenciju, Oršić nagrađen za potez koji je mnoge ostavio bez daha

Image
BRAVO, MAJSTORE! /

Dinamova zvijezda pomela konkurenciju, Oršić nagrađen za potez koji je mnoge ostavio bez daha

Pobjedu Modrima je donio Mislav Oršić sjajnim golom u četvrtoj minuti. Oršić je primio loptu na lijevoj strani i fantastično pogodio suprotne rašlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je zabio, Dinamo je prepustio loptu londonskom sastavu i svoju priliku vrebao iz kontri. Hrvatski prvak se odlično branio, djelovao je kompaktno i disciplinirano te West Ham nije uspio probiti njihovu obranu.

Nogometaši Dinama i prije londonskog ogleda protiv West Hama, osigurali su "europsko proljeće", a sada su osigurali i ostanak u EL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za komentar Dinamove pobjede u Londonu nazvali smo proslavljenog hrvatskog stručnjaka i bivšeg trenera Modrih Iliju Lončarevića.

Image
Foto: PIXSELL

Ilija Lončarević promatra utakmicu s klupe

"Kod takvih utakmica uvijek je pozitivan prolazak, a Dinamo je to ostvario svojom pobjedom, a i rezultatom u drugoj utakmici. Tako da je s te strane automatski sve pozitivno i sve u redu. Dinamo je svojim gardom na početku pokazao da je izašao iz psihološke krize u kojoj je bio protiv Hajduka. Igru i događaje na terenu možemo tumačiti na dva načina: da je Dinamo poveo pa sigurnom igrom bez rizika čuvao rezultat ili da Dinamovi igrači nisu iskoristili očitu premoć u kvaliteti i nisu išli pobijediti sigurnije kako ne bi čekali kraj i rezultat na drugoj utakmici", rekao je Lončarević na početku i istaknuo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"No dobro, pobjeda je u redu i tu se nema više ništa za reći. Oršić je zabio izvanredan gol, jedan od najljepših u Europskoj ligi, ako ne i najljepši."

Sjajnu utakmicu protiv West Hama za Dinamo je odigrao 21-godišnji Josip Šutalo, za kojega je Lončarević imao samo riječi hvale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Josip Šutalo

"On je perspektiva na stoperskoj poziciji i jedan od igrača koji će među prvima doći u reprezentaciju po mojoj procjeni. Vjerojatno je drugi Soldo iz Lokomotive i tako dalje… To su stoperi koji su najvrjedniji u ovom trenutku u našoj ligi i mislim da će vrlo brzo, vjerojatno nakon Svjetskog prvenstva, biti na raspolaganju izborniku", smatra Lončarević.

Nema potrebe za pojačanjima

Za kraj se Lončarević osvrnuo na zimski prijelazni rok i istaknuo o čemu će ovisiti dolazak novih igrača na Maksimir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo nema neke velike potrebe za pojačanjima ako nitko od sadašnjih igrača ne ode. Prvo trebaju 'riješiti' hoće li biti transfera ili ne. Ako ih ne bude, Dinamo nema potrebu za pojačanjima. Može računati na pojačanja ako se dogodi nešto što je pozitivno, da se ne propusti prilika, ali nema neke velike potrebe za novim igračima", rekao je pa zaključio:

"Dinamo treba konsolidirati svoju unutrašnjost, svoju koheziju u momčadi tako da cijeli klub bude jedinstven u svemu i da se posvete isključivo osvajanju prvog mjesta u HNL-u. U Europi su napravili što su napravili i o tome ne treba više razmišljati. Trebaju igrati još najmanje s jednim protivnikom i to je to. Liga je daleko najvažnija za njih i na to se trebaju koncentrirati i onda mogu ići u borbu s bilo kim. Dapače, najbolji su u ligi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj uživo 22.lipnja od 20 sati
VOYO logo