'ILI ON ILI JA': / Messi dao ultimatum Barceloni, navijači se boje najgoreg

Image
Foto: SASCHA SCHUERMANN / AFP / Profimedia

Nakon što je Lionel Messi ušao u sukob s nekadašnjim suigračem i sportskim direktorom Barcelone Ericom Abidalom objavljeno je da Argentinac u svom ugovoru, koji mu vrijedi do ljeta 2021

6.2.2020.
16:23
SASCHA SCHUERMANN / AFP / Profimedia
VOYO logo

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu sazvao je u srijedu posljepodne hitan sastanak sa svojim sportskim direktorom i legendom Barcelone Ericom Abidalom.

Tema sastanka bila je mogućnost razrješenja Abidala funkcije sportskog direktora, no nakon dva sata rasprave čelništvo Barcelone odlučilo je da Abidal ostane na svojoj poziciji, javio je španjolski Mundo Deportivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Abidal je javno rekao da se igrači ne trude dovoljno i prozvao ih zbog nedostatka radne etike pod Ernesteom Valverdeom što je na kraju dovelo do njegove smjene. Messi je ubrzo uzvratio objavom na društvenim režama u kojoj je napao Abidala i poručio: “Kada nešto tako govoriš onda reci imena igrača o kojima pričaš”.

Image
KREĆE BITKA ZA MESSIJA: /

Pet klubova stoji u redu, Barca se sprema za najgori scenarij, ovaj dvojac dolazi ako Argentinac ode

Image
KREĆE BITKA ZA MESSIJA: /

Pet klubova stoji u redu, Barca se sprema za najgori scenarij, ovaj dvojac dolazi ako Argentinac ode

Ili on ili ja

Španjolski mediji su u srijedu objavili da je većina igrača imala dobar odnos s Valverdeom, ali da je nekima bilo vrlo drago kada je otišao. Protiv Valverdea bili su Sergio Busquets, Ivan Rakitić i Arturo Vidal te je sada u svlačionici nastala toksična klima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon takve odluke predsjednika Barcelone navodno se oglasio i Lionel Messi. Najbolji nogometaš svijeta, prema informacijama koje je objavio El Chiringuito TV, objavio je ultimatum Barceloni koji je vrlo jednostavan: "Ili će klub napustiti on ili Bartomeu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moguće destinacije

Nakon što je Lionel Messi ušao u sukob s nekadašnjim suigračem i sportskim direktorom Barcelone Ericom Abidalom objavljeno je da Argentinac u svom ugovoru, koji mu vrijedi do ljeta 2021., ima klauzulu prema kojoj može besplatno napustiti klub na kraju ove sezone.

Slične klauzule imali su i drugi Barcelonini velikani poput Xavija, Andresa Inieste i Carlesa Puyola, a da je to istina potvrdio je klupski predsjednik Josep Maria Bartomeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog svega toga budućnost Messija na Camp Nou našla se pod povećalom. Gazzetta dello Sport u četvrtak piše da postoji nekoliko klubova koji su spremni za takav scenarij. Među njima se nalaze PSG, Manchester City, Manchester United, Juventus i Inter. Iako bi ga dobili besplatno jedino bi mu ti klubovi mogli osigurati astronomsku plaću od 50 do 85 milijuna eura godišnje, tvrde.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo