Hrvatska je sretna što ga ima: 'Rijetko koji igrač ovo doživi!'

Još su samo četiri dana ostala do utakmice Srbije i Hrvatske u Beogradu, nogometne poslastice koja će baciti pravo svjetlo na hrvatski put u kvalifikacijama za SP.

2.9.2013.
13:32
VOYO logo

"Stanje u reprezentciji je u okvirima očekivanoga. već znate da su s popisa radi ozljeda otpali Schindenfeld i Badelj. Ostalo smo na 23 igrača, jučer su malo stradali Strinić i Kovačić i sada su na kratkoj rehabilitciji, pa ćemo vidjeti. Potom ćemo reagirati s eventualnim pozivanjem nekog drugog. Danas nam se priključuju Rakitić, Kovačić i Pletikosa. U ponedjeljak se radi u dvije skupine, oni koji su igrali za svoje klubove sačinjavaju jednu, oni koji nisu igrali - drugu skupinu", započeo je Igor Štimac.

Po čemu je ova utakmica različita od domaćih utakmica? Outakmica je različita u mnogo čemu, igramo u gostima pa nećemo raditi na animiranju publike, usredotočiti ćemo se na tehnički i taktički rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažu da će se na Marakani zviždati i srpskom savezu i srpskom izborniku, da će malo zvižduka ostati za Hrvate? Ne razmišljam o njihovim problemima, radimo na svojim problemima. ne vjerujem da će publika biti više nama sklona zbog nekih događaja. Mislimo da je najbolji put ne razmišljati o tome ako želimo svoj cilj dosegnuti, a to su tri boda.

Što ćete ispravljati u našoj igri tijekom priprema? Dobar dio tih stvari će doći same po sebi, igrači znaju što ne štima. Recimo, moramo poboljšati kompaktnost svojih linija. Određeni obim nediscipline nije dozvoljen u suvremenom nogometu. Uvježbavat ćemo linije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=510xIeOHV00gKw4O

Koliko je Srbija jača nego u Zagrebu? Danas je, u svakom slučaju, Srbija jača nego što je bila u Zagrebu. Danas imaju Matića, izvrsnog zadnjeg veznog. Vidljivo je da Mihajlović nije našao za to mjesto rješenje, Matić je to sad riješio. Sada su i uigraniji, nekoliko igrača im igra zajedno u Benfici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeste li zadovoljni formom naših igrača? S formom naših igrača mogu više biti zadovoljan nego nezadovoljan. Sretan sam zbog Luke, vidljivo je da je ušao u pravo formu u pravo vrijeme za nas. Doživio je ovacije u Madridu, to rijetko koji igrač doživi. Vesele nas i forma i trofeji Mandžukića, a igrači iz zadnje linije su stabilni, Ćorluka i Šimunić su na visokoj razini forme. Dvojbe oko sastava imam kao i uvijek, imamo koji dan trenažnog procesa i čeka me jasna situacija. Trebaju mi borci, oni koji će izdržati napetost ove utakmice.

Koliko se situacija oko utakmice može zakomplicirati zbog situacije u Vukovaru oko dvojezičnosti? Idemo igrati utakmicu i znamo koliku radost možemo donijeti hrvatskom čovjeku. Nemojte nas petljati u druge priče, bavimo se nogometom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo