Igor Štimac šokirao nogometnu javnost!

Izbornik Vatrenih Igor Štimac objavio je popis igrača koji kandidiraju za sastav u kvalifikacijskim susretima protiv Makedonije (12. listopada) i Walesa (16. listopada).

27.9.2012.
11:59
VOYO logo

Mamić i Sammir su konačno dočekali - Brazilac je nakon višegodišnjeg 'moljakanja' i Maminjovog prozivanja bivšeg izbornika Slavena Bilića dočekao dan kada je njegov miljenik pozvan među Vatrene!

Od ostalih zanimljivosti valja istaknuti da poziv nije dobioIvan Kelava nego Dario Krešić iz Lokomotiva. Domagoj Vida dobio je poziv, unatoč problemima u Dinamu, dok se na popisu nije našao Mladen Petrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tražio sam od Vrbanovića da u FIFA-i hitno riješi papire za Sammira kako bi on odmah mogao konkurirati za nastup. Što se tiče Krešića, on je svojim igrama zaslužio popis i želimo ga upoznati i asimilirati u svlačionicu. Isto vrijedi za Sammira", izjavio je u uvodu Igor Štimac pa objasnio poziv veznjaku Dinama.

"Nepodijeljeno je mišljenje javnosti o njegovim igračkim kvalitetama. Imao je probleme s režimom života, ali imamo uvid u neke promjene po tom pitanju proteklih mjeseci. Želimo da mu ovo bude impuls, fantastičan motiv za nastavak na reprezentativnom i klupskom planu. Hoće li se uspjeti nametnuti s obzirom na konkurenciju, to je sada na njemu. Smatramo da Sammir može doprinijeti igri hrvatske reprezentacije, želimo ga naviknuti na proces treninga u reprezentativnim okvirima. Naša očekivanja od njega su velika", tvrdi izbornik, a na njega se nadovezao Alen Bokšić:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sammir nam može pomoći u fazi napada. Sad je na njemu da pokaže je li za to sposoban. To nas pitanje već dugo muči. Sad će pokazati je li svjetska ili samo nacionalna klasa", smatra Bokšić, dok je Sammirov bivši trener Kruno Jurčić dodao:

"Nadamo se da će ovo biti poticaj Sammiru. Znam kakve su njegove kvalitete. Nadamo se da će popraviti sve segmente, nogometne, a i one druge."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štimac se osvrnuo i na Vidin incident u Dinamu.

"Kod nas nije radio nikakve probleme, ali opet bi se trebao javno ispričati. On i u klubu predstavlja Hrvatsku i on se svojim postupkom propisno osramotio, pogotovo jer je ta vijest obišla svijet. Ponavljanje takvih stvari može biti pogubno, Vidi je ovo žuti karton", poručio je Štimac, koji se jako veseli što će reprezentacija gostovati u Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sutra širi stožer putuje u Osijek. Moram prenijeti raspoloženje iz našeg korpusa: svi smo sretni jer idemo tamo. Svjesni smo da domaćini ulažu ogromne napore da se sredi teren i stvore optimalni uvjeti."

Vratari: Pletikosa, Subašić, Krešić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrana: Ćorluka, Srna, Šimunić, Schildenfeld, Strinić, Vida, Lovren, Pamić

Vezni red: Rakitić, Badelj, Kranjčar, Vukojević, Modrić, Iličević, Perišić, Radošević, Sammir

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadači: Da Silva, Mandžukić, Olić, Jelavić, Kalinić, Vukušić

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo