KRAJ: / Nesuđeni Vatreni 'torpedirao' Hrvatsku

Nova era hrvatske reprezentacije nije najbolje krenula.

15.8.2012.
17:18
VOYO logo

SPLIT - POLJUD. SUDAC: Antonio Damato (Italija). GLEDATELJA: 6.000.

HRVATSKA: Pletikosa - Srna, Ćorluka (od 45. Vida), Maloča, Pranjić (od 45. Strinić) - Badelj (od 61. Vukojević), Rakitić, Kranjčar (od 45. Perišić) - Olić, Eduardo (od 67. Modrić), Mandžukić (od 45. Vukušić).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŠVICARSKA: Benaglio - Lichsteiner (od 46. Gelson) , Von Bergen, Djorou, Rodriguez (od 62. Ziegler) - Barnetta (od 46. Gavranović), Inler (od 46. Stocker), Behrami (od 46. Dzemaili), Shaqiri, Xhaka - Mehmedi

STRIJELCI: 0:1 Xhaka (11.), 1:1 Eduardo (20.), 1:2 Barnetta (37.), 1:3 Gavranović (51.), 2:3 Eduardo (64.), 2:4 Gavranović (81.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRAJ! Hrvatska je pokušala igrati kao Španjolska, ali ispala je više kao Albanija...

90'- Dobra vijest! Još samo dvije minute muke...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81'- Potonule su sve nade u preokret. Gavranović je ostao sam na 16 metara i sjajno pogodio za 2-4!

75'- Čim se ponadamo u bolji rasplet, opet kontra gostiju nas upozori na brojne manjkavosti u igri Hrvatske. Švicarski napadači su se mogli proslaviti u ovoj utakmici...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72'- Posljednje minute daju nadu da Hrvatska može i do preokreta. Vatreni puno bolje stoje na terenu Poljuda.

67'-Modrić za Eduarda!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66'- Kombinirali su Vukušić i Vida, ali Dinamov stoper nije uspio bolje pucati.

64'- Sada i jest 2:3! Eduardo je utrčao u prazan prostor i glavom poentirao. 62'- Zamalo 2:3! Djourou se spetljao, Vukušić uzeo loptu koja je završila na gredi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60'- Vukojević umjesto Badelja.

59'-Milan Badelj se požrtvovno bacio u kaznenom prostoru i blokirao Rodriguezov šut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55'-Pletikosa sada spašava...Zvižduci su sve jači. Jest da je prijateljska utakmica i da je šaren sastav, no ukoliko ovako naši nastave u kvalfiikacijama, SP u Brazilu ćemo pratiti na malim ekranima.

51'- Vida je jednom spasio mat situaciju, drugi put više nije bilo spasa. Opet rupa u obrani, Gavranović je ostao sam u kaznenom prostoru i lagano poentirao. Štimčev debi se pretvara u noćnu moru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46'- Brojne izmjene u sastavu Hrvatske. Ušli su Perišić, Strinić, Vida i Vukušić. Ćorluka, Kranjčar, Mandžukić i Pranjić su izašli. Kod Švicaraca izašli su Inler, Behrani, Barnetta i Lichsteiner.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Zvižduk s tribina Poljuda govori sve, Hrvatska ne igra dobro. Previše je rupa, valjda će u nastavku biti bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45'- Moglo je biti 1:3. Lichtener je loše ubacio prema Mehmediju, bila je to mat situacija. Ćorluka se ljutio na suce, smatrao je da je bilo zaleđe.

37'- GOOOOL! Gosti opet vode! Barnetta je zabio! Naravno, opet kontra. Shaqiri je pogodio vratnicu, a njegov kolega je pospremio loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

32'- Opet Švicarci, opet kontra, opet Shaqiri, ali ravno u Pletikosu.

30'- Lijepa akcija Rakitića završila je u bloku gostiju, ali lopta se odbila do Olića koji je pucao u prvi kut. Benaglio je bio spreman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

27'-Shaqiri i Mehmedi su smiješnim napravili našu obranu, potonji je imao zicer, ali je loše pucao. To je morao zabiti.

26' - Već smo se pobojali nakon prvih 15ak minuta. Posljednjih šest-sedam minuta Hrvatska je opet opasna na terenu. No...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20' - GOOOOL! Kakva golčina Eduarda! Opet Srnin ubačaj, Eduardo je odlično štopao i iz voleja opalio s nekih desetak metara, neobranjivo!

19' - Konačno i akcija Hrvatske! Akcija za Srnu, koji je ubacio na vrh šesnaesterca, dotrčao je Milan Badelj ali preslabo je pucao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16' - Gol je samo još dao krila gostima, koji sve više stišću hrvatsku obranu. Počelo je curiti na sve strane.

11'- GOOOL! Švicarska je povela iz kontranapada! Prebrojali su gosti lakoćom usporenu našu obranu, Lichsteiner je ubacio s desne strane, naša obrana loptu odbila na nogu Xhaki, koji je s deset metara pogodio prazan gol...Pletikosa je ostao na prvoj stativi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8' - Hrvatska pokušava preko bokova, ali centaršutevi baš i nisu idealni kako bi to željeli u stručnom stožeru naše reprezentacije. Svi Švicarci su na svojoj polovici...

4' - Kombiniraju i Švicarci, Inler se našao u prigodi, ali je loše pucao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1'- Krenula je utakmica. Hrvatska je odmah krenula napadački, a s tribina uvrede prema HNS-u, Igoru Štimcu i Zdravku Mamiću...

0' - Tribine poljudskog stadiona baš i nisu ispunjene kao proteklih tjedana. Inter, pa čak i Skonto i Zagreb bili su mnogo veći mamac za splitsku publiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativci su se probudili u 9 sati i doručkovali pola sata kasnije. Potom je nekolicina igrača u obližnjim kafićima hotela Atrium, u kojem su smješteni Vatreni, popila jutarnju kavicu.

I onda, sat vremena poslije, kada su očekivali da će krenuti u tradicionalnu šetnju na koju su naviknuli u eri Slavena Bilića, dogodilo se iznenađenje. Umjesto da prije dvoboja sa Švicarskom protegnu noge na zraku suncem okupanog Splita, Štico je svojim izabranicima priredio lagani trening u samom hotelu.

Sat vremena trajalo je istezanje koje je vodio kondicijski trener Zvonko Komes. Nakon spomenutog iznenađenja uslijedio je ručak u 13.30, a potom je izbornik posao igrače u svoje sobe iz kojih nisu smjeli izlaziti do 17 sati.

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo