Štimac vratio 'zaboravljenog Vatrenog' i pozvao novog dinamovca

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac objavio je popis igrača za prijateljsku utakmicu protiv Južne Koreje, koja se igra 6. veljače u Londonu.

21.1.2013.
12:23
VOYO logo

Među Vatrene je vraćen Mladen Petrić, a od novijih imena na popisu su se našla ona Arijana Ademija, Matea Kovačića te Franka Andrijaševića.

"Iako se radi o prijateljskom ogledu, želimo biti na maksimalnoj razini protiv ozbiljnog protivnika i tako ćemo i pristupiti. Puno igrača je još uvijek u prvom dijelu pripremnog razdoblja i morat ćemo dobro balansirati i paziti da nam se netko ne ozlijedi. Imamo popis od 26 igrača, koji ćemo skratiti, u London ćemo voditi 19 igrača, od čega će 17 nastupiti. Obavljeni su razgovori s klupskim trenerima naših igrača i zbog toga ćemo osloboditi Badelja i Subašića koji imaju težak raspored. A ostale ćemo pratiti i dalje, sve do trenutka kada ćemo skratiti popis", izjavio je Štimac za Večernjak pa nastavio o povratniku Petriću:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pletikosa, Krešić, Strinić, Vida, Srna, Ćorluka, Šimunić, Lovren, Schildenfeld, Maloča, Modrić, Vukojević, Radošević, Kovačić, Andrijašević, Sammir, Rakitić, Kranjčar, Perišić, Ademi, Olić, Petrić, Mandžukić, Jelavić, Kalinić, Da Silva.

"Znamo kolike su mogućnosti Petrića, mislim da mu je ovo odlična prilika da konkurira za određenu minutažu. Posebno iz razloga što utakmicu igramo na stadionu Fulhama", kaže izbornik koji smatra da se previše polemizira oko Luke Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On nije prošao kvalitetne pripreme i to se odrazilo na formu. Ja sam predvidio da će najkasnije do drugog mjeseca doći u najbolju formu. Trener je zadovoljan Modrićem, a svjestan je i njegovih manjkavosti zbog upravo navedenih razloga. Real je velik klub pa su normalno i očekivanja veća, ali tek sad počinje prava sezona i Luka će biti sve bolji."

Hrvatska U-21 reprezentacija odmjerit će snage s Nizozemcima, a vodit će ih Niko i Robert Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvaljujem se svima iz HNS-a što su nam dali priliku. Znamo što znači nositi sveti hrvatski dres i to nam puno znači, pa možemo reći da ćemo činiti sve što možemo da i mladi igrači krenu našim putem. Nadam se da ćemo sa Štimcem imati odličnu suradnju, ali ne samo s njim, nego i s Dinkom Jeličićem, izbornikom U-19 reprezentacije. Naš cilj je da mlade igrače osposobimo za A reprezentaciju. Imamo puno dobrih igrača, a mislim da sve možemo dići na još višu razinu. Ne želim još otkrivati tko će nam biti u stožeru, kad ćemo znati sva imena, onda ćemo to i objaviti. Nadam se da ćemo imati razumijevanja i strpljenja, da će mediji prema nama biti pozitivni, jer i mi smo pozitivni", izjavio je bivši kapetan Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo