Najlošiji izbornik u povijesti Hrvatske dobio otkaz

'Imidž reprezentacije je srozan. Meni Štimac nije ponudio ostavku, ali znam što treba učiniti. Igor više neće biti izbornik', izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

16.10.2013.
8:37
VOYO logo

Nakon što je Igor Štimac najavio da će ponuditi ostavku Davoru Šukeru, stvari su se riješile nevjerojatnom brzinom. Predsjednik HNS-a najavio je smjenu na klupi hrvatske reprezentacije i to prije okršaja Hrvatske u dokvalifikacijama.

'Imidž reprezentacije je srozan. Meni Štimac nije ponudio ostavku, ali znam što treba učiniti. Igor više neće biti izbornik', izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 11 sati u srijedu počela je sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, a po najavljenom završetku sjednice, oko 12 sati, trebalo je biti objavljeno tko je novi izbornik Hrvatske.

Po prvim nagađanjima radi se o Niki Kovaču, koji sjajno vodi reprezentaciju do 21 godine. U svakom slučaju, Štimac je statistički odradio najlošije kvalifikacije u povijesti hrvatskog nogometa. Osvojio je tek 17 bodova od mogućih 30, odnosno 56,7 posto bodova, što u dosadašnjih devet kvalifikacija nisu uspjeli Blažević, Jozić, Barić, Kranjčar ili Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niti jedan izbornik nije imao slabije rezultate, pa će njegovom nasljedniku, ako Štimac uistinu ode, možda biti i lakše krenuti od početka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo