IMAO JE DOSTA PONUDA / Igor Angelovski na preporuku Arijana Ademija preuzeo Goricu: 'Prvo sam pogledao juniore, nema većeg blaga'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Njegova preporuka možda je bila i presudna da se cijeli ovaj posao dogodi

30.8.2022.
20:02
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je klupu Gorice napustio Samir Toplak, nismo dugo morali čekati kako bi saznali vijest da je bivši izbornik Sjeverne Makedonije Igor Angelovski novi trener turopoljskog kluba Gorice. Angelovski je vodio Makedonce na povijesno prvo veliko natjecanje Euro 2020. godine nakon što je izbacio Gruziju.

U Gorici je odradio dva treninga pa je potom izašao pred novinare pa odgovorio na pitanja vezano za njegov dolazak u Turopolje. Predsjednik kluba Nenad Črnko objasnio je kako je došlo do smjene trenera Toplaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JAKO IME /

Bomba iz Turopolja: Igor Angelovski preuzeo klupu Gorice

Image
JAKO IME /

Bomba iz Turopolja: Igor Angelovski preuzeo klupu Gorice

"Nisam planirao biti ovdje prije početka sljedeće sezone, ali nitko ne voli biti u borbi za ostanak i morao sam reagirati. Ovaj put nisam niti prespavao. Još u loži kada sam vidio da gubimo od Istre, rekao sam predsjedniku skupštine kluba Ivanušu da moramo mijenjati trenera Toplaka. Već u subotu ujutro dogovorio sam sve s Igorom Angelovskim", rekao je.

Novinari su ga pitali je li bilo kontakta s Hajdukom, a on im je poručio: "Ipak ne bih o tome tko me je sve tražio i s kim sam kontaktirao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe kako je bitno ne zanemariti juniore.

"Momčad je uvijek ispred svakog pojedinca, a svi u klubu moramo biti kao jedan, od predsjednika do osoblja koje se brine o stadionu. Kada sam 2014. bio prvak s Rabotničkim prosjek godina je bio oko 19, a glavni igrači su bili Elmas, koji je sada u Napoliju, vratar Dimitrievski, sada u Rayu Vallecanu i Velkovski iz Rijeke. Kada sam došao u Goricu, prvo sam otišao pogledati utakmicu juniora jer nema većeg blaga za klub od stvaranja prvotimaca iz vlastite škole", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluku da dođe u Goricu mu je olakšao kapetan makedonske reprezentacije Arijan Ademi.

"Prije svega sam zahvalan Hrvatskoj što nam je ustupila takvog igrača i ponosan sam što sam mu bio trener, kao što sam ponosan imati takvog prijatelja. Njegova preporuka možda je bila i presudna da se cijeli ovaj posao dogodi", otkrio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo