osvojio osam trofeja / Ibrahimović u oproštajci zabio dva pogotka za PSG i zaplakao: 'Znam gdje ću iduće sezone'

Ibro je ove sezone zabio čak 38 golova, a ukupno 154 otkako je stigao u PSG 2012. iz Milana za 20 milijuna eura

15.5.2016.
14:01
VOYO logo

U susretu posljednjeg, 38. kola francuskog nogometnog prvenstva PSG je na Parku Prinčeva pobijedio Nantes 4-0 uz dva gola Zlatana Ibrahimovića koji se oprostio od dresa pariškog kluba.

Ibro je ove sezone zabio čak 38 golova, a ukupno 154 otkako je stigao u PSG 2012. iz Milana za 20 milijuna eura. Ukupno je odigrao 179 utakmica osvojivši osam trofeja pri čemu četiri uzastopna naslova francuskog prvaka. Golove za PSG u pobjedi protiv Nantesa zabili su i Lucas (43) te Marquinhos (52).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Inače ne plačem, ali kada su mi djeca stigla na teren pustio sam suzu. Hvala Francuzima na svemu, dao sam sve od sebe. Ovo je fantastična skupina igrača, možda čak i najbolja u kojoj sam igrao. Nedostajat će mi, ali sam uvjeren da će nastaviti ovim putem", izjavio je Ibro nakon susreta, a zatim misteriozno izjavio: "Znam gdje ću igrati sljedeće sezone, ali neću to još reći." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči posljednjih 90 minuta sezone bilo je i nekoliko nepoznanica - tko će zauzeti treće mjesto, posljednje koje vodi u kvalifikacije Lige prvaka, te tko će se pridružiti Troyesu na putu u drugu ligu. Na koncu je Monaco pobijedio Montpellier 2-0 i osigurao treće mjesto, dok u niži rang natjecanja sele Reims usprkos visokoj 4-1 pobjedi protiv Lyona, te Gazelec Ajaccio, dok se Toulouse spasio.

Monaco je sav posao obavio u prvom dijelu postigavši oba gola, a strijelci su bili Cavaleiro (3) i Fabinho (32-11m). Danijel Subačić je branio za momčad iz Kneževine, dok je Mario Pašalić i dalje izvan stroja zbog ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toulouseu je trebala pobjeda na gostovanju kod Angersa za siguran spas. Domaćin je vodio 1-0 i 2-1, no gosti se nisu predavali. Uspjeli su izjednačiti 1-1 i na 2-2, a potom u 80. golom Bodigera zabiti za 3-2 i prvoligaški spas.

Pobjeda Toulousea bacila je u očaj navijače Reimsa usprkos sjajnoj pobjedi 4-1 protiv opuštenog Lyona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo