I SUSJEDI U EUFORIJI ZBOG POBJEDE HRVATSKE: / 'Hrvati ponizili Argentince, Mesi je bio nevidljiv, a Luka Modrić izveo remek-djelo'

Image

Pobjedu Hrvatske s oduševljenjem su popratili i mediji u susjedstvu, a izvještaji s utakmice dominiraju naslovnicama portala

21.6.2018.
23:40
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u svom je drugom nastupu na Svjetskom prvenstvu u Nižnjem Novgorodu svladala aktualnog svjetskog doprvaka Argentinu s visokih 3-0 (0-0) i tako s drugom pobjedom u dva nastupa osigurala prolazak u osminu finala.

Pobjedu Hrvatske s oduševljenjem su popratili i mediji u susjedstvu, a izvještaji s utakmice dominiraju naslovnicama portala. Ljubljansko Delo podno naslova "Izvanredni Hrvati razbili vojsku Lea Messija" piše kako su "Hrvati na nogama jer je fantastična pobjeda nad Argentinom jedan od najvećih uspjeha hrvatske reprezentacije". Delo donosi i poseban izvještaj s galerijom fotografija s proslave pobjede na Trgu bana Jelačića u Zagrebu uz naslov "U Zagrebu slavlje, u Buenos Airesu očaj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VATRENI, SKIDAMO VAM KAPU DO PODA: /

Veličanstvena Hrvatska demolirala Messijevu Argentinu i plasirala se u osminu finala SP-a!

Image
VATRENI, SKIDAMO VAM KAPU DO PODA: /

Veličanstvena Hrvatska demolirala Messijevu Argentinu i plasirala se u osminu finala SP-a!

Image
Image

Slovenske Novice pišu, pak, o "izvanrednoj igri Hrvata u drugom poluvremenu - Argentinci pred ispadanjem" uz fotografiju Luke Modrića koji slavi gol zabijen Argentincima.

Image
Image

Sarajevski portal Klix.ba piše u naslovu: "Sjajna Hrvatska pregazila veliku Argentinu i plasirala se u osminu finala SP-a", a u posebnom tekstu ističu kako je komentator HRT-a Drago Ćosić u transu nakon pobjede Hrvatske najavio film "Messi se vraća kući".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Sarajevski Avaz donosi naslov: "Hrvatska demolirala Argentinu i plasirala se u osminu finala Svjetskog prvenstva" također uz hvalospjeve igri Modrića i društva.

Image
Image

Još jedan sarajevski list, Oslobođenje, u izvještaju s utakmice piše: "Nogometna reprezentacija Hrvatske je u jednoj od svojih najbolje odigranih velikih utakmica u povijesti rezultatom 3:0 savladala Argentinu, čime je izborila plasman u osminu finala Mundijala." U naslovu su konstatirali kako je ovo bila "nevjerojatna noć za Hrvate" te da su "kockasti potpuni razbili Argentinu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

I srpski mediji s oduševljenjem su popratili pobjedu reprezentacije Hrvatske.

"Hrvati ponizili Argentince: Messi i drugari na pragu eliminacije, "vatreni" odigrali najbolju utakmicu na Mundijalu" - stoji u naslovu teksta na portalu Blica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovom pobjedom "kockasti" su osigurali prolaz u osminu finala, dok su Argentinci u teškoj situaciji i moraju pratiti rasplet događaja između Islanda i Nigerije. Ukoliko Argentina ostane bez plasmana u eliminacijsku fazu natjecanja, Lionel Messi najverojatnije nikada neće imati priliku osvojiti 'boginju' (pokal Julesa Rimeta koji dobiva pobjednik Prvenstva)", zaključuje Blic.

Image
Image

B92 piše da su "Hrvati odigrali maestralnu utakmicu i potpuno nadigrali ‘gaučose’, osigurali nokaut-fazu, ujedno gurnuvši ekipu Lionela Messija na ivicu ponora pred nastavak natjecanja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Beogradski Kurir u sličnom tonu podno nadnaslova "Velikan u paramparčad" i naslova "Hrvatska demolirala Argentinu" piše kako su "u derbiju "grupe smrti" izabranici selektora Zlatka Dalića nadigrali "gaučose", zasluženo trijumfirali u Nižnjem Novgorodu i ovjerili ulazak među 16 najboljih selekcija svijeta". Osim toga, Kurir piše da su prva dva gola bili - remek-djela!

Image
Image

Podgoričke Vijesti donose naslov "Simfonija Dalićeve Hrvatske, raspad Sampaolijeve Argentine" ističu da su Argentinci "došli kao peti favoriti za osvajanje Mundijala" te da se "pričalo o tome da bi Lionel Messi konačno mogao nazvati se najboljim nogometašem svih vremena ako podigne „zlatnu boginju”, ali bi umjesto toga već za pet danas mogli kući. "U derbiju grupe D Hrvatska je sa 3:0 ponizila „gaučose”, kojima sada „visi” i plasman u osminu finala! Ako Island osvoji makar bod protiv Nigerije, imao bi veliku šansu u posljednjem kolu protiv „vatrenih”, koji su već izborili nokaut fazu i Zlatko Dalić bi mogao odmoriti glavne igrače", pišu podgoričke Vijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

ARGENTINSKI IZBORNIK: Sampaoli točno detektirao na kojem je polju izgubio borbu, potom i razveselio većinu Argentinaca

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo