I ONI SE MOGU ZAHVALITI BILIĆU: / Evo kako je hrvatski stručnjak pomogao Pepu Guardioli i Joseu Mourinhu

Image

Fenomenalnom pobjedom nad Manchester Unitedom Slaven Bilić i West Ham izravno su pomogli Pepu Guardiolu, a možda i njegovom velikom rivalu iz dana u Real Madridu, Joseu Mourinhu.

11.5.2016.
11:07
VOYO logo

Zašto? Još uvijek aktualni trener Bayerna na od ljeta preuzima Manchester City. Klubu je u slučaju poraza West Hama prijetilo neigranje u Ligi prvaka, međutim City je zadržao prednost od dva boda nad Manchester Unitedom uoči posljeneg kola Premier lige.

Sada im je bitno samo da ne izgube na gostovanju kod Swanseaja i osigurat će četvrto mjesto i tako izboriti kvalifikacije za Ligu prvaka. To ujedno znači da Pep Guardiola u prvoj sezoni na klupi novog kluba neće doživjeti udarac vodeći ga u Europksoj ligi, natjecanju u kojem kao trener nikada nije sudjelovao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sretni Portugalac

S druge strane, Bilić je pobjedom možda pomogao Mourinhu da ipak ovog ljeta naslijedi Louisa van Gaala. Otkako je krajem prošle godine dobio otkaz u Chelseaju slovio je kao sljedeći trener Manchester Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je išlo prema tome da će Nizozemac otići zbog loših rezultata kako u prvenstvu tako i u Ligi prvaka. No, na kraju je uspio dovesti klub u priliku da osvoje FA kup te da izbore Ligu prvaka. Zbog toga su engleski mediji počeli nagađati da će Van Gaal ipak zadržati svoj posao, ali sinoćnji poraz na kraju bi ga mogao koštati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uprava kluba navodno mu ne želi dati otkaz sve dok ima teoretske šanse plasirati se u Ligu prvaka, a sada je sve manje izgledno da će u tome uspjeti. Slično je bilo i s njegovim prethodnikom DavidomMoyesom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo