JE LI TO GAĐAO ILI NIJE? / I nakon 20 godina mnogi se pitaju što se dogodilo prilikom kultnog gola: Ronaldinho prekinuo šutnju i sve otkrio

Image
Foto: Profimedia

Ronaldinho je 2002. godine s Brazilom osvojio Svjetsko prvenstvo

30.5.2022.
12:43
Profimedia
VOYO logo

Iako je svoju karijeru završio 2015. godine, malo tko je zaboravio na Ronaldinha, jednog od najatraktivnijih igrača u povijesti nogometa.

Image
LUDNICA U PARIZU /

Naš Luka nije imao pojma što se događa: Dok je on držao emotivni govor, iza njega se odvijala prava drama

Image
LUDNICA U PARIZU /

Naš Luka nije imao pojma što se događa: Dok je on držao emotivni govor, iza njega se odvijala prava drama

Upravo je nasmijani čarobnjak bio jedan od onih nogometaša zbog kojih se dolazilo na stadione, zbog kojeg bi se probavale najnovije finte na školskom igralištu i zbog kojeg su se mnogi ljudi na svijetu zaljubili u nogomet. Svoju je karijeru počeo u Gremiju, a 2001. godine stigao je u Europu, točnije PSG.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon briljantnih izdanja na SP-u 2002. i u dresu pariškog sastava, Ronaldinho 2003. godine prelazi u Barcelonu i kako bi se reklo, ostalo je povijest. Brazilac je iz pepela dignuo posrnulog velikana i u svega nekoliko godina osvojio sve što se osvojiti dalo.

Image
Foto: Profimedia

Sve zanima: Je li to mislio napraviti?

U dresu Barce dva puta je osvajao španjolsku La Ligu, kao i Kup Kralja, dok je u sezoni 2005./2006. osvojio Ligu prvaka. 2008. godine prelazi u Milan s kojim je osvojio Seriju A, a potom odlazi u Brazil gdje je igrao za Flamengo i Atletico Mineiro. S Mineirom je osvojio Copu Libertadores, južnoameričku inačicu Lige prvaka, da bi potom igrao u Meksiku, točnije u Queretaru. Karijeru je zaključio u Flumineseu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A mnogi pamte njegov spektakularni pogodak protiv Engleske na Svjetskom prvenstvu 2002. godine. Brazil je tada postao prvak, a Ronaldinho je bio jedan od najvećih heroja južnoameričke nacije. Englezima je postigao odlučujući pogodak iz slobodnog udarca iz velike daljine, kada je lobao Davida Seamana i odveo Brazil u finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već 20 godina se raspravlja: Je li Ronaldinho imao namjeru postići taj pogodak ili je htio ubaciti? Sada je tu tajnu napokon razriješio legendarni Brazilac.

"Vidio sam da je malo izašao s linije, otprilike pet metara. Ciljao sam gol, doduše ne točno gdje je lopta otišla. Htio sam da Seaman bude očajan ili da se spotakne dok pokušava spasiti gol. Bio je to sjajan gol na mojoj najboljoj utakmici za Brazil na tom Svjetskom prvenstvu", otkrio je za FourFourTwo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo