I Davor Šuker ponovno s Vatrenima!

Hrvatska reprezentacija otputovala je u Tbilisi na kvalifikacijsku utakmicu za EP 2012. protiv Gruzije.

25.3.2011.
16:53
VOYO logo

"Gruzija je neugodna momčad, nisu tehnički jaki kao mi, ali su opasni u prekidima i kontranapadima. Mi smo puno kvalitetniji i trebamo ih stisnuti od početka", rekao je prije polaska kapetan Darijo Srna.

Po njemu ovo bi mogla biti ključna utakmica kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pobjeda nam donosi puno, ali niti sa remijem ne bismo bili na gubitku, jer imamo povoljan raspored u lipnju i rujnu, dočekujemo Gruziju i Izrael, a idemo u goste Malti", dodao je Srna.

Gruzija je na početku kvalifikacija iznenadila u gostima Grke odigravši 1:1, potom je na domaćem terenu remizirala i sa Izraelom 0:0, kod kuće je dobila slabašnu Maltu 1:0, a u posljednjem susretu je u gostima kod Latvije odigrala 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod vodstvom izbornika Temurija Ketsbaiaije Gruzija je postala vrlo kompaktna reprezentacija. Ketsbaia se nakon uspješne igračke karijere posvetio trenerskom poslu, a trenerski talent dokazao je u ciparskom klubu Anorthosis Famagusta kojeg je u sezoni 2008–2009. uveo u Ligu prvaka, nakon što je u kvalifikacijama izbacio bečki Rapid i grčki Olympiacos.

Nakon što su sve reprezentacije u našoj skupini odigrale po četiri utakmice vodi Hrvatska sa 10 bodova, Grčka ima 8, Gruzija 6, a Izrael 4 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U medijima se nagađa da bi Hrvatska trebala početi utakmicu sa Runjom na vratima, u obrani bi bili Strinić, Šimunić, Ćorluka i Srna, Vukojević na zadnjem veznom, Modrić i Rakitić na poziciji playmakera, Petrić i Kranjčar na krilima, a u napadu Nikica Jelavić.

No, spominje se mogućnost da uz Vukojevića na poziciji zadnjeg veznog bude i Tomislav Dujmović, što znači da bi iz ekipe ispali ili Petrić, ili Jelavić. Izbornik Slaven Bilić si može dopustiti da igra sa dva defenzivna veznjaka, jer na braničkim pozicijama ima Srnu i Strinića koji su skloni ofenzivi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S reprezentacijom je u Tbilisi otputovao i najbolji strijelac u povijesti hrvatske reprezentacije Davor Šuker, koji se posljednjih mjeseci aktivno uključio u rad HNS-a podupirući Vlatka Markovića u izborima za predsjednika Saveza.

Vezani članci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201103250256006 arti-201103240155006 arti-201103240753006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo