HVALA BOGU DA JE I ON KONAČNO ZABIO: / Ovo je velika stvar za čovjeka čiji je izlazni transfer bio rekordni u HNL-u

Image
Foto: Profimedia

Među strijelce se upisao i hrvatski nogometaš Marko Pjaca

23.2.2020.
20:07
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Anderlechta napokon su pronašli 'žrtvu', u nedjeljnom susretu 27. kola belgijskog prvenstva pobijedili su na svom terenu Eupen sa 6:1 ostvarivši najveću pobjedu ove sezone. Među strijelce se upisao i hrvatski nogometaš Marko Pjaca (25) koji je u 25. minuti zabio treći gol na utakmici, a svoj prvi u belgijskom prvenstvu.

Image
MOŽDA I DOGODI SE ČUDO: /

Zaboravljeni i posrnuli hrvatski nogometni as zabio golčinu koja je postala pravi hit

Image
MOŽDA I DOGODI SE ČUDO: /

Zaboravljeni i posrnuli hrvatski nogometni as zabio golčinu koja je postala pravi hit

Image
Image

February 23, 2020, Brussels, BELGIUM: Anderlecht's Elias Cobbaut, Anderlecht's Peter Zulj, Anderlecht's Vincent Kompany and Anderlecht's Marko Pjaca celebrate after scoring during a soccer match between RSC Anderlecht and KAS Eupen, Sunday 23 February 2020 in Brussels, on day 27 of the 'Jupiler Pro League' Belgian soccer championship season 2019-2020. BELGA PHOTO JOHAN EYCKENS, Image: 500513265, License: Rights-managed, Restrictions: * EXCLUSIVE to ZUMA: Belgium, France, Germany, Luxembourg and Netherlands Rights OUT *, Model Release: no, Credit line: Johan Eyckens / Zuma Press / Profimedia

Kompany i Vlapa odlično kombinirali

Vincent Kompany je dugačkom loptom uposlio na krilu Michela Vlapa, a ovaj odmah vratio u sredinu do Pjace kojem nije bilo teško zabiti za 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći Pjacin nastup za Anderlecht i premijerni pogodak

Bio je to treći Pjacin nastup za Anderlecht i premijerni pogodak u dresu belgijskog velikana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golove za Anderlecht zabili su i Michael Murillo (9), Michel Vlap (17-11m), Vincent Kompany (35), Francis Amuzu (52) i Zakaria Bakkali (90). Za goste, koji su od 16. minute igrali bez isključenog Jordija Amata, zabio je Jonathan Bolingi (77). Inače, ovaj talentirani hrvatski krilni napadač, koji je proteklih godina imao velikih problema sa ozljedama, do kraja ove sezone bit će na posudbi u najtrofejnijem belgijskom klubu Anderlechtu, a onda se vraća u Juventus.

U ljeto 2016. godine prešao u Juventus u transferu vrijednom 23 milijuna eura

Talentirani bivši nogometaš zagrebačkog Dinama, koji je u hrvatskoj reprezentaciji skupio 23 nastupa, u ljeto 2016. godine prešao je u Juventus u transferu vrijednom 23 milijuna eura, što je bio rekordni izlazni transfer u HNL-u sve do Danija Olma i njegov transfer u njemački RB Leipzig.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pjacina karijera u Juveu dobro je krenula, ali već u listopadu 2016. se ozlijedio te je uslijedio duži oporavak. U siječnju 2018. otišao je na šestomjesečnu posudbu u Schalke, a potom na posudbu u Fiorentinu, gdje se je opet teško ozlijedio. Vratio se u Juventus, ali ove sezone upisao je samo jedan nastup u talijanskom kupu. Unatoč tome, Juventus je produžio ugovor s njime za još dvije sezone, odnosno do ljeta 2023.

Image
Image

Anderlecht's Marko Pjaca celebrates after scoring during a soccer match between RSC Anderlecht and KAS Eupen, Sunday 23 February 2020 in Brussels, on day 27 of the 'Jupiler Pro League' Belgian soccer championship season 2019-2020. BELGA PHOTO VIRGINIE LEFOUR, Image: 500510604, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: VIRGINIE LEFOUR / AFP / Profimedia

Za spomenuti kako se Anderlecht s ovom pobjedom probio na osmo mjesto sa 37 bodova. Na vrhu je Club Brugge sa 64 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo