OPSADNO STANJE / Kaos nakon ispadanja u treću ligu: Huligani zapalili aute i demolirali trening centar, više ozlijeđenih

Image
Foto: Profimedia

Brescia je prije nekoliko godina igrala prvu ligu, a sada će treću, ali njihovi navijači, blago rečeno, to nisu mogli prihvatiti

2.6.2023.
10:00
Profimedia
VOYO logo

Gostujući navijači zatvoreni do 1 ujutro, automobili zapaljeni, ozlijeđeni redari i policija, a područje oko stadiona demolirano. Utakmica Serie B između Brescije i Cosenze završila je gore nego što je itko mogao zamisliti, nakon što su domaćini ispali u treću ligu.

Image
ZAHVALIO MU /

Kapetan Marseillea oprostio se od Tudora: 'Najgori trenutak bile su pripreme u Engleskoj...'

Image
ZAHVALIO MU /

Kapetan Marseillea oprostio se od Tudora: 'Najgori trenutak bile su pripreme u Engleskoj...'

Na uzvratu doigravanja za opstanak u Serie B sve do pete minute sudačke nadoknade Bresica je vodila 1:0 protiv Cosenze, što je značilo da utakmica ide u produžetak. Međutim, u zadnjem napadu na utakmici gosti su uspjeli zabiti gol za izjednačenje i ostanak u drugom razredu talijanskog nogometa. To je bila kap koja je prelila čašu za domaće navijače kluba koji je prije samo tri godine igrao u Serie A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah nakon izjednačujućeg gola gostiju domaći su navijači prekinuli utakmicu bakljama koje su bacili na teren. Nedugo nakon bakljade najžešći navijači su se probili na teren pa je sudac naredio i službeni prekid utakmice te su igrači pobjegli u svlačionice dok se situacija ne smiri, prenosi talijanska Gazzetta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smirivanje situacije je potrajalo budući da su se velike snage policije žestoko sukobile s bijesnim navijačima. Kada je ponovno uspostavljen red domaći su navijači nastavili iskaljivati svoj bijes zbog ispadanja i izvan stadiona. Huligani su uspjeli doći ispod tribine gdje su bili gostujući navijači te su ih počeli gađati s bakljama, petardama i ostalom pirotehnikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je utakmica napokon prekinuta, bijes navijača se prelio i na ostatak grada. Počeli su paliti aute, među njima i onaj Mathieua Huarda, braniča svog kluba. Najljući navijači su otišli toliko daleko da su se zaputili 20 kilometara dalje do kampa Brescie te ga potpuno demolirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Huligani ni tu nisu stali pa su tijekom cijele noći u gradu izazvali ratno stanje tako što su 'uspostavili' vlastita kontrolna mjesta na kojima su tražili sve na kojima bi mogli iskaliti svoj bijes: policiju, navijače gostiju, igrače... Situacija je bila toliko eskalirala da su igrači i njihove obitelji bili na stadionu sve do ranih jutarnjih sati pod teškim policijskim osiguranjem.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo