HTV-OV SUDAČKI EKSPERT SIGURAN DA JE RIJEKA POKRADENA: 'Prvi gol Lokomotive je zaleđe, a penala nije bilo'

Image
Foto: PIXSELL

Sudački ekspert uvjeren je da su suci napravili niz pogrešaka

25.9.2018.
10:34
PIXSELL
VOYO logo

Rijeka je u prošlom kolu HNL-a izgubila 2-0 u Kranjčevićevoj od Lokomotive, a sudac Duje Strukan i njegovi pomoćnici napravili su nekoliko pogrešaka i time zakinuli Rijeku, izjavio je HTV-ov sudački komentator Marijo Strahonja.

"Kod prvoga pogotka Lokomotive radi se o zaleđu. Uzrok tome što pomoćni sudac nije prepoznao zaleđe je njegova pozicija, nalazi se metar izvan linije, a zasmetao mu je i jedan igrač. Ključna je njegova startna pozicija, trebao se bočno kretati vrlo dinamično, međutim on se kretao pravocrtno u smjeru centralnog dijela terena i to nije bilo dobro kretanje. Žao mi je, ali njegova odluka je kriva", izjavio je Mario Strahonja u HRT-ovoj emisiji Stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije bilo kaznenog udarca

"Već u začetku akcije glavni sudac nije imao najkvalitetniju tranziciju da poprati kontru Lokomotive. Osim toga dogodio se susret s igračem koji omeo njegov kretanje što mu je dodatno otežalo jer kasnio je 50 metara. Ovdje se ne radi o kaznenom udarcu. Igrač Rijeke zaustavio je loptu leđima, a ne rukom i to je velika pogreška. Strukan je morao pokazati crveni karton jer je mislio da je najstroža kazna. Rijeka je teško oštećena", rekao je Strahonja. Dodao je i da trener Matjaž Kek nije digao 'hajku' na suce te da to obvezuje suce:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je novi suport i podršku sucima, posebno onima koji će suditi Rijeci, ali oni moraju biti spremni preuzeti odgovornost da budu puno spremniji u idućim susretima", završio je sudački ekspert.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo