HNL-U ZA DVA KLUBA U LIGI PRVAKA SADA TREBA ČUDO: Dinamo je sve napravio kako treba, ali upleli su se Česi

Image
Foto: : Igor Soban/PIXSELL

Borba za 15. mjesto i dva kluba u Ligi prvaka se nastavlja

14.12.2018.
8:31
: Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Sve do posljednjeg kola natjecanja po europskim skupinama HNL je imao veliku šansu preskočiti Švicarsku na UEFA-inoj ljestvici za 2019. godinu koja određuje broj predstavnika u europskim natjecanjima u sezoni 2020./2021.

Dinamo je morao ostvariti pobjedu više od švicarskih predstavnika Young Boysa i Züricha do kraja ove sezone, dok je Češka za HNL-om kasnila ipak velikih 0.450 bodova. Prije sinoćnjeg kola Europa lige, 15. mjesto koje nudi dva predstavnika u LP-u držala je Švicarska s 26.300 bodova. Hrvatska je bila odmah iza nje s 26.125, a na 17. mjestu Češka s 25.675 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda u europskim natjecanjima nosi 2.000, a remi 1.000 bodova, a oni se dijele s brojem klubova koji su predstavljali nacionalni savez ove sezone u Europi. Tako pobjeda hrvatskog kluba nosi 0.500, a remi 0.250 bodova, dok pobjeda švicarskih i čeških klubova vrijedi 0.400, a remi 0.200 bodova.

Image
Foto: Screenshot

Česi se umiješali dobrim igrama

U priču su se potpuno neočekivano umiješali i češki klubovi nevjerojatnim rezultatima ovog tjedna. Viktoria Plzen je u srijedu pobijedila Romu u Ligi prvaka 2:1 i tako osigurala 3. mjesto i nokaut fazu EL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jablonec, koji je odavno ispao iz Europa lige, sinoć je iznenađujuće slavio u gostima kod kijevskog Dinama 1:0, a sjajan tjedan čeških klubova kompletirala je praška Slavia koja je pobjedom 2:0 protiv Zenita također osigurala europsko proljeće.

Hrvatski prvak sada je u teškoj situaciji ako želi osigurati to 15. mjesto i dva kluba u Ligi prvaka, gotovo sve će ovisiti o ždrijebu nokaut faze Europa lige, samo povoljan ždrijeb za Dinamo i nepovoljan za direktne protivnike može vratiti nadu u osvajanje 15. mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo