VATRENIMA SUDI VLASNIK FRIZERSKOG SALONA: / Dosad nam je donosio sreću, a jedino ga Mandžo ne pamti po dobrom

Image
Foto: AFP

Uzvratnu utakmicu dodatnih kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo 2018. u Rusiji izmedu Grčke i Hrvatske u nedjelju na stadionu Georgios Karaiskakis u Pireju sudit ce Nizozemac Björn Kuipers.

11.11.2017.
12:26
AFP
VOYO logo

Do sada je za nas bio sretan. Sudio nam je pet puta i nemamo niti jedan poraz. Četiri puta smo slavili, a jednom remizirali uz ukupnu razliku pogodaka 11-3.

Image
KOD DALIĆA NEMA NI TRAČKA EUFORIJE: /

'Ovo je opasan rezultat, sve može krenuti u krivom smjeru'

Image
KOD DALIĆA NEMA NI TRAČKA EUFORIJE: /

'Ovo je opasan rezultat, sve može krenuti u krivom smjeru'

Sudio nam protiv Italije i Španjolske

Već jednom nam je sudio u dodatnim kvalifikacijama. Sudio je uzvratnu utakmicu protiv Islanda u baražu za SP u Brazilu. Hrvatska je pobijedila 2-0 i izborila Mundijal, no Mario Mandžukić je na toj utakmici zaradio crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi put Vatrenima je sudio u kvalifikacijama za EP 2012. godine u gostujućoj pobjedi protiv Latvije 3-0. Sudio je i u našoj pobjedi protiv Irske 3-1 na EP-u u Poljskoj i Ukrajini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodio je i dvoboj na San Siru protiv Italije u kvalifikacijama za Euro 2016. Bila je to utakmica na kojoj su 'briljirali' hrvatski huligani, a na koncu je dvoboj završio bez pobjednika (1-1).

Posljednji put nam je sudio na Euru u Francuskoj prošle godine u pobjedi protiv Španjolske 2-1 u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 2009. među elitnim sucima

Kuipers je vodio i utakmicu U-21 reprezentacija Grčke i Hrvatske u kvalifikacijama za EP 2009. godine. U sjajnom susretu igranom u Ateni hrvatska vrsta je slavila 4-3, a junak utakmice bio je Ante Rukavina, postigavši dva gola u posljednjih pet minuta utakmice. Iz te momčadi danas su u reprezentaciji još samo Domagoj Vida i Dejan Lovren.

Kuipers je na Fifinoj listi sudaca od 2006. godine, a tri godine kasnije je uvršten u elitnu skupinu sudaca. Zanimljivo, vlasnik je tri supermarketa i jednog frizerskog salona, a njegov otac je takoder bio sudac, ali u nižim ligama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo