HRVATSKOJ JE ZASAD UKRAO EURO: / Najbogatiji sudac ima lanac frizerskih salona, ali nije vidio očiti prekršaj nad Kovačićem

Image
Foto: Profimedia

Puno je polemike izazvalo njegovo suđenje

14.10.2019.
7:17
Profimedia
VOYO logo

Nizozemski sudac BjörnKuipers (46) za nas bio sretan, sve do današnje utakmice. S Walesom smo odigrali 1:1, a kod gola domaće momčadi Kuipers je napravio grubi previd propustivši suditi prekršaj nad Mateom Kovačićem.

Do utakmice s Walesom sudio nam je šest puta. Četiri puta smo slavili, a dvaput remizirali uz ukupnu gol-razliku 11-3. Sudio je Vatrenima uzvratnu utakmicu protiv Islanda u baražu za SP u Brazilu. Hrvatska je pobijedila 2-0 i izborila Mundijal, no Mario Mandžukić je na toj utakmici zaradio crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DRUŠTVENE MREŽE GORE NAKON SUDAČKE KONTROVERZE: /

'Bio je to prekršaj, Hrvatska je pokradena'

Image
DRUŠTVENE MREŽE GORE NAKON SUDAČKE KONTROVERZE: /

'Bio je to prekršaj, Hrvatska je pokradena'

Međutim, dobro će ga zapamtiti hrvatski navijači zbog sporne situacije s kraja prvog poluvremena. Kovačić je pokupio jednu odbijenu loptu, a na njega startao Ben Davies. Bio je to čisti prekršaj, ali je Kuipers je pustio igru nakon čega je Bale zabio pogodak.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbogatiji sudac

Kuipers je, inače, na Fifinoj listi sudaca od 2006. godine, a tri godine kasnije je uvršten u elitnu skupinu sudaca. Sudio je finale Lige prvaka 2014. godine, a 2013. i 2018. finala Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemac je najbogatiji nogometni sudac. Suosnivač je i suvlasnika lanca supermarketa C100 kojih samo u Nizozemskoj ima oko 500, Uz to je otvorio i nekoliko frizerskih salona. Procjena je kako njegova imovina izvan vrijedi preko 12,5 milijuna eura.

Pobjedom nad Walesom Hrvatska bi osigurala nastup na Euro. Ništa, međutim, nije izgubljeno - u posljednjem kolu na Rujevici gostuje Slovačka i tu će Dalićevim dečkima trebati najmanje bod kako bi osigurali plasman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo